Ameriško mesto izvolilo kozla za župana


V manjšem mestu v ameriški zvezni državi Vermont proslavljajo izvolitev novega župana. Njihov nov župan je 3-letni kozel po imenu Lincoln.

Vodja občinske uprave Joe Gunther je povedal, da se je odločil izvesti volitve za živalskega župana mesta Fair Heaven, ki sicer nima župana, z namenom zbiranja sredstev za postavitev novega šolskega igrišča.

Vsi prebivalci so imeli možnost, da predlagajo svojega hišnega ljubljenčka za položaj župana. V zameno za nominacijo so morali podariti 5 dolarjev. S tem denarjem se bo pomagalo zgraditi novo šolsko igrišče.

Kozel Lincoln je premagal drugo uvrščenega psa Sammie, s samo dvema glasovoma razlike.

Gunther je povedal, da nameravajo Lincolna zapriseči kot župana v torek. Njegovo zaprisego bo potrdil občinski zbor. Lincolnov mandat živalskega župana bo trajala eno leto in bo vključeval več dolžnosti, med drugim tudi vodenje mestnih parad.

kozel

Joe Gunther je povedal, da se bo Lincoln pojavljal na vseh večjih in manjših prireditvah, ki jih organizirajo v mestu in mestni okolici. Dela bo imel veliko, zato mu zagotovo ne bo dolgčas pri opravljanju njegovih novih obveznosti.

Povedali so še, da so bile volitve za živalskega župana izvrstna priložnost za izobraževanje otrok. Prvotno je bil glavni namen volitev, da zberejo dovolj sredstev za novo šolsko igrišče, vendar so ugotovili, da lahko volitve spremenijo v lekcijo o državljanstvu za mestne otroke. Otroke so spodbujali, da pridejo in oddajo svoj glas za novega župana in naj se vključijo v mestno življenje.

Z organizacijo volitev mestu žal ni uspelo zbrati dovolj sredstev, da bi lahko z zbrani denarjem popolnoma plačali izgradnjo novega šolskega igrišča, vendar jim bo zbran denar definitivno pomagal pri šolski investiciji.

Morda še pomembneje kot zbran denar je, da so otroci dobili priložnost, da sodelujejo v lokalnem političnem okolju in se naučijo nekaj novega o kraju v katerem živijo in kako sicer poteka politično udejstvovanje v državi.

Nedavni prispevki