Andrea Bocelli prebolel covid-19


Tudi v Sloveniji zelo priljubljeni Italijanski tenorist Andrea Bocelli je v zadnjem intervjuju za italijansko La Stampo presenetil z novico, da se je tudi sam okužil z novim koronavirusom, a tega ni želel deliti z javnostjo, saj je sam bolezen prebolel brez hujših zapletov, medtem ko so se nekateri zaradi tega virusa borili za svoje življenje.

Tenorist svetovnega kova je imel predviden koncert tudi v Sloveniji. Nastopiti bi moral v ljubljanskih Stožicah in sicer 7. marca. Žal pa je slovenska vlada ravno na ta dan sprejela odločitev, da se prepovedo vse javne prireditve zaprtega tipa, kjer bi bilo lahko več kot 500 ljudi. Njegov koncert je zato prestavljen na nov datum in sicer 28. november 2020.

Andrea Bocelli je povedal, da je za okužbo izvedel po testiranju 10. marca. Počutil se je zelo slabo. Da se virus resnično hitro prenaša, je priznal tudi Bocelli, ko je povedal, da se je z virusom okužila prav cela njegova družina.

Svetovno znani glasbenik, ki je zaradi bolezni moral odpovedati številne koncerte, se je počutil, kot da bi živel v nočni mori, saj ni mogel več nadzorovati svojega življenja.

Bocelli je daroval krvno plazmo, z namenom, da s tem pripomore k čimprejšnji iznajdbi cepiva proti temu virusu. S tem bi rad pomagal tudi drugim. “Dobil sem priložnost, da bi daroval kri, s katero bi mogoče našli zdravilo za covid-19 in moj odgovor je bil takoj pritrdilen, je dejal. Skromna, a zelo pomembna gesta, s katero tudi sam pomagam,” je še povedal v svoji uradni izjavi.

Bocelli je aprila, torej le nekaj dni po ozdravitvi s covid-19, nastopil v prazni milanski katedrali, ki si jo je po spletu do zdaj ogledalo več kot 40 milijonov ljudi.

Nedavni prispevki