VIDEO: Srhljivi posnetki! Kače se skrivajo v stranišča in napadajo ljudi


Kače v Avstraliji se včasih rade skrijejo v predmestna dvorišča in domove. Ko je zunaj toplo se rade nastavljajo soncu, ko postane zelo vroče pa iščejo hladne prostore. Prostore kot so razpoke v zidu, blizu hladilnika ali klimatskih naprav.

Ko postane preveč toplo in suho, išejo prostore z več vlage. Luke Huntley, lovilec kač v Queenslandu, vzhodni Avstraliji, zadnje dni odstranjuje veliko kač iz kopalnic in stranišč, ker Avstralija trenutno doživlja rekordni vročinski val.

Prejšnji teden je iz kopalnice odstranil dva metra dolgega pitona, ki je zdrsnil skozi odprta vrata, da bi pobegnil pred vročino in našel vodo. Še pred tem je moral odstraniti majhno kačo, ki se je skrila v straniščno školjko.

Pred kratkim se je ženska v mestu Brisbane odpravila na stranišče ne, da bi prej pogledala v straniščno školjko. Ko se je usedla, je nenadoma začutila ostro bolečino. Pogledala je v školjko in v njej videla pitona.

avstralija

Prejšnji teden so v mestu Adelaide, Južna Avstralija, izmerili 47.7 stopinj celzija, kar predstavlja temperaturni rekord. Vroča ostaja tudi ponoči. V jugovzhodnem delu države so izmerili 36 stopnij celizija tudi ponoči.

Podnebje v Avstraliji se je od leta 1910 segrelo za približno eno stopinjo, kar že povzroča pogostejše vročinske valove in hude suše. Osem izmed desetih najtoplejših let v Avstraliji, se je zgodilo v zadnjih 13 letih.

S toplejšim vremenom so vse bolj pogosta srečanja med kačami in ljudmi. Sezona kač se prične septembra (začetek pomladi v Avstraliji) in traja vse do februarja (konec poletja). V Avstaliji živi približno 140 različnih vrst kač. Ker mesta in urbani razvoj vse bolj posegata v tradicionalne kačje habitate ni nenavadno, da se prebivalci pogosteje srečujejo s kačami.

Vendar znanstveniki pravijo, da se kač ni potrebno bati. Zaradi več srečanj ni potrebno, da smo preveč zaksrbljeni nam pa to daje dodaten razlog, da smo bolj previdni in pozorni na našo okolico. Večina srečanj kač z ljudmi se konča brez poškodb, vendar vemo, da se ne končajo vedno dobro.

Pomembno je razumeti, da kače ne želijo napasti nas ali naših hišnih ljubljenčkov. Vendar tudi to vedno ne drži, kot lahko potrdi Luke Huntley, ki je bil prejšnji teden poklican, da iz doma odstrani kačo, ki je pojedla mačko.

Nedavni prispevki