Besede poslanca Zmaga Jelinčiča razburile študente


Na predvečer praznika Dneva državnosti je v znani ljubljanski kavarni potekala predstavitev knjige avtorja Igorja Omerze, kjer so bili kot obiskovalci tudi Zmago Jelinčič, Igor Bavčar, Dimitrij Rupel in Slavko Kmetič. Na terasi kavarne so se za mizo pogovarjali, ne vedoč, da se njihov pogovor snema za sosednjo mizo. Posnetek je kmalu prišel v javnost, snemal pa je Vladimir Vodušek iz Top TV, ki naj bi ga Jelinčič tudi ovadil.

Povzeto iz posnetka poslanec pove, da je bila napaka, da je denar dobil narod. Pove, da je narod neumen. V nadaljevanju pogovora pove tudi, da je vsak k***** študent dobil 150 evrov kar tako, potem pa še turistične bone.

V študentski organizaciji Univerze v Ljubljani so nad posnetkom in besedami Zmaga Jelinčiča šokirani in so njegove besede obsodili. V študentski organizaciji so pojasnili,  da je veliko študentov ostalo brez dohodka iz študentskega dela zaradi epidemije koronavirusa. Predvsem pa so presenečeni nad tem, da poslanec ne ve, da je tudi sam podprl zakon, v katerem je bila predvidena pomoč tudi za študente.

Poslanec odgovarja, da so sicer podprli vse zakone iz protikoronskega svežnja, a so predlagali selekcijo, ki pa ni bila sprejeta. Za svoje besede se ne misli opravičiti, niti jih ne obžaluje.

Da so bili vsi ukrepi pomoči državljanom do potankosti premišljeni, je včeraj dejal Jelko Kacin na tiskovni konferenci. Vladni ukrepi pomoči so zasledovali psihološke, finančne kot tudi sinergijske učinke.

Mimogrede, danes je Zmago Jelinčič Plemeniti tvitnil, da je bil izveden »prvi teroristični napad v samostojni Sloveniji«. Prilepil je sliko svoje hiše, kjer je tudi sedež stranke SNS. Včeraj pozno zvečer so neznanci v njegovo hišo vrgli steklenice z odpadnim oljem. Predsednik SNS je poklical policijo, kdo pa so storilci, pa ni znano. Jelinčič je povedal, da avtomobila ni slišal, morali so biti na kolesih. Takšni napadi so značilni za antifa fante in prepričan je, da za napadom stojijo levi ekstremisti. Pravi še, da gre za politično obarvan napad.

Nedavni prispevki