Bizarno! Policija aretirala osla.


Precej nenavadna, če že ne bizarna zgodba prihaja iz Pakistana. Tamkajšnji policisti so med policijsko akcijo aretirali osem ljudi in osla. Razlog aretacije je bil v prirejanju in sodelovanju v nezakonito organiziranih dirkah, kjer so pobirali tudi stave. Ljudje so stavili na to, ali je osel zmožen preteči razdaljo 600 metrov v štiridesetih sekundah. Takšne igre v podeželskem Pakistanu niso redkost. Policija je od prirediteljev nelegalnih dirk zasegla ves pobrani zaslužek od stav, štoparice ter vlečno vozilo.

Ubogi osel je bil kar štiri dni privezan pred tamkajšnjo policijsko postajo. O dogodku je poročala lokalna televizija, novinarka pa je objavila zgodbo tudi na twitterju. V javnosti in na družbenemu omrežju je zgodba dobila buren odziv. Ljudje so bili zaradi aretacije osla ogorčeni, vendar policija osla kljub temu ni izpustila, razlog pa naj bi bil v njihovi birokraciji.

Pred nekaj dnevi pa je sodišče vendarle odločilo, da je potrebno osla izpustiti, zanj pa bo poskrbel nov lastnik, ki ga je določilo sodišče. Novi lastnik osla ima od sodišča naloženo eno nalogo in sicer, da osla primerno hrani dokler postopek na sodišču ne bo zaključen.

Recent Posts