Brezplačni ladijski prevozi med obalnimi mesti


Iz naše obale prihajajo razveseljive novice. Kot poročajo iz naših obalnih mest, imajo za turiste novo ponudbo, ki bo nedvomno obogatila dogajanje na naši obali. Poleg tega, da boste lahko z vavčerji, ki jih podarja država, uživali ob pogledu na slovensko (pri)morje, bo kar 15 sobot in nedelj zaporedno, z začetkom od konca tega meseca, do meseca septembra, na relaciji Ankaran – Koper – Izola – Piran, na voljo brezplačni ladijski prevoz. Brezplačni prevoz potnikov ob organiziran dvakrat v dopoldanskem času in dvakrat v popoldanskem času. Ladja za prevoz potnikov bo opremljena tudi z nosilci za kolesa, res pa je, da, žal, samo s petimi, kar je zelo malo število. Rezervacije tako nosilcev za kolesa, kot tudi sedežev na ladji, niso možne.

Na ladjo se boste lahko vkrcali v enem izmed mest in sicer v Ankaranu, Kopru, Izoli ali Piranu ter se nato zapeljati proti drugemu mestu.

Brezplačni ladijski prevozi je ena izmed aktivnosti za pospeševanje trajnostnih storitev potniškega prometa in se delno sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Namen projekta pa je spodbujati mobilnost.

Odlična novica pa prihaja tudi iz sosednje države, to je iz Hrvaške. Njihova vlada je namreč odločila, da mostnine, ki smo jo plačevali za obisk otoka Krk preko skoraj 1.5 km dolgega mostu, ne bo več obračunavala. Mostnina sicer ni bila draga, je pa pobiranje le-te povzročilo kar precejšnje kolone v najbolj vročih mesecih.

Nedavni prispevki