Depilacija bikini predela z voskom


Depilacija bikinija z voskom je danes že precej običajna navada za tisoče in tisoče žensk. Občutek ni prijeten, običajno pa se ženske za to odločajo bodisi iz estetskih razlogov, mode ali pa zaradi higiene.

Ideja, da vosek naneseš na najbolj občutljiv del telesa, za marsikatero žensko ni vznemirljiva. Bolečina, ki pri voskanju nastane, jo lahko odvrne od tega početja. Raje kot voskanje intimnih predelov se poslužuje običajnega britja sramnih dlak. Največje prednosti britja so v enostavnosti, relativno hitrem in hkrati manj bolečem načinu odstranjevanja dlačic, vendar pa ima ta metoda tudi negativne strani. Po eni strani lahko pride do ureznin, po drugi strani pa vemo, da dlačice rastejo zelo hitro in je potrebno postopek ponavljati na nekaj dni. Če počnemo to, lahko z britjem povzročimo, da se dlačice vraščajo. Prav tako je koža na predelu bikinija občutljiva, na mestu britja se pojavijo rdeče pikice, lahko pride celo do vnetja kože. Da o srbečici sploh ne govorimo.

Za razliko od običajnega britja, pa voskanje omogoča gladko kožo precej dlje časa, tudi do štiri tedne. Vse ženske se ne počutijo dovolj samozavestne, da bi za voskanje svojega bikini predela obiskale salon, ampak nič zato. Vosek lahko uporabljate tudi same doma. Če ste »voščena devica« je zelo pomembno, da pred prvim voskanjem preberete navodila za uporabo izdelka.

Preden se boste same lotile voskanja, se mentalno pripravite, saj je lahko boleče. Za odstranjevanje dlačic z voskanjem, morajo le-te biti dolge vsaj 0,5 cm, drugače se vosek dlačic ne bo oprijel. Pred voskanjem nikar ne delajte pilinga, saj boste s tem razdražili kožo. Vzemite si čas za depilacijo, saj lahko vse skupaj traja tudi do ene ure.

Depiliranje z vročim voskom je zelo učinkovito. Pazite, da na kožo ne nanesete prevročega voska, saj lahko kožo opeče. Vosek ne sme biti popolnoma tekoč ampak malenkost gostejši. Z leseno paličico ga potem nanesemo na želen del. Ko z depilacijskim trakom odstranimo vosek, pazimo, da kožo napnemo ter na hitro potegnemo v nasprotni smeri rasti dlačic.

Druga možnost so depilacijski trakovi s hladnim voskom. Takšen način depilacije je primeren tako za depilacijo nog in rok, kot tudi za predel bikinija in pod pazduhami. Tudi tu sta zelo pomembni hitrost in prava smer, kožo pa je treba pred tem dobro očistiti in posušiti.

Nedavni prispevki