Dobre novice glede števila okužb


V tem mesecu je bilo v Sloveniji odkritih in potrjenih že 48 primerov okužb z novim korona virusom. Tudi za danes so že znani podatki in sicer imamo v Sloveniji, na podlagi včerajšnjih testiranj, potrjenega enega na novo okuženega.

V primeru, da imate znake okužbe oz. če kašljate, imate bolečine v grlu in povečano telesno temperaturo, ne hodite sami k osebnemu zdravniku. Osebnega zdravnika vedno prej pokličite in on vam bo povedal, kako ravnati naprej. Čeprav je bilo to velikokrat poudarjeno, pa se je en primer ponovno zgodil v soboto, ko je, kot se je kasneje izkazalo, v UKC prišla oseba, ki je bila pozitivna na covid-19. V čakalnici je sicer nosila masko in držala varnostno razdaljo do drugih ljudi.  NIJZ je že pozval vse ljudi, ki so bili v tej noči s sobote na nedeljo v čakalnici UKC, naj bodo pozorni  na prve znake okužbe, kljub temu, da je nevarnost okužbe relativno majhna.

Glede na to, da smo lahko glede števila novih okužb, vsaj za zdaj, v Sloveniji vsaj malo pomirjeni, pa to zagotovo ne moremo reči za Hrvaško. Danes so, do tega trenutka, potrdili že 14 novih okužb, končno število pa bo znano okrog 14. ure. Po tri primere so potrdili v Zadru in Osijeku ter kar osem v Zagrebu.

Nedavni prispevki