Donald Trump bo prepovedal TikTok


Včeraj je ameriški predsednik Donald Trump zagrozil, da bodo v ZDA prepovedali priljubljeno družbeno omrežje TikTok, ki je v lasti pekinškega podjetja. Podjetje deluje od leta 2012.

TikTok je izredno a zlasti pri mlajši generaciji. Družbeno omrežje je namenjeno objavljanju kratkih videoposnetkov. Po svetu naj bi imel TikTok okoli milijardo uporabnikov.

In zakaj prepoved uporabe v ZDA? V ZDA so oblasti že večkrat izrazile zaskrbljenost, da bi lahko podjetje zbiralo osebne podatke Američanov. Pri TikToku obtožbe zavračajo in pravijo, da niso politično podjetje.

Kljub temu priljubljenost TikToku priljubljenost še vedno raste. Samo v Ameriki naj bi bilo več kot 80 milijonov uporabnikov.

Verjetno pa bo prepoved aplikacije še poslabšala že tako načete odnose med ZDA in Kitajsko. Američani med drugim Kitajski pripisujejo tudi odgovornost za covid-19. Spori se pojavljajo tudi zaradi trgovinskih odnosov, nedavno pa sta državi tudi zaprli vsako svoje veleposlaništvo, ZDA v Čengduju, Kitajska v Houstonu.

Nedavni prispevki