Minevata dve leti od smrti priljubljenega hrvaškega pevca


Na današnji dan, pred dvema letoma je hrvaški glasbenik Oliver Dragojevič v 71. letu starosti izgubil dolgotrajno in težko bitko z zahrbtno boleznijo, pljučnim rakom. Takrat se je zdelo, kot da bi se Hrvaška, predvsem pa Dalmacija, ustavila. Vsi so žalovali, na radiju so se predvajale samo njegove pesmi.

Danes so se na Oliverja Dragojevića spomnili številni mediji, tudi slovenski. Prav tako zvezdniki s prav posebnimi zgodbami. Ta teden so v Veli Luki pripravili prireditve in koncerte v njegov spomin. Danes bo potekal koncert, na katerem bodo nastopili Nina Badrič, Petar Grašo in Oliverjeva spremljevalna skupina.

Ob njegovi smrti je bil pri naših sosedih razglašen dan narodnega žalovanja, v Split pa je prišlo več desettisoč ljudi. Oliver je umrl v splitski bolnišnici, drugega avgusta pa so ga manjše in večje ladje pospremile do Vele Luke, kjer je tudi pokopan.

Oliver Dragojević se je sicer rodil 7. decembra 1947 v Splitu. Otroštvo je preživel v Veli Luki. Že kot otrok je bil v glasbo zaljubljen, a njegova glasbena pot se je pravzaprav začela, ko u je oče podaril harmoniko. Leta 1963 se je predstavil kot pevec skupine Batali, sodeloval je tudi z Dubrovačkimi trubadurji, od leta 1975 pa je deloval kot solist.  Veljal je za izredno pozitivnega človeka.

Nedavni prispevki