Estonski delavci rešili psa za katerega se je izkazalo, da je volk


Dobrosrčni estonski delavci so videli psa, ki se je utapljal v zmrzujoči reki in mu priskočili na pomoč. Ko so ga odpeljali na bližnjo veterinarsko postajo so jim povedali, da niso rešili psa, temveč volka.

Moški so delali v bližini jezu Sindi, na reki Parnu, ko so opazili žival, ki je bila ujeta v zmrznjeni vodi. Očistili so pot do njega in ga odpeljali do bližnje veterinarske bolnišnice, da bi dobil primerno zdravniško oskrbo. Šele tam so ugotovili, da so v resnici rešili volka.

Predstavniki Estonske zveze za zaščito živali so povedali, da je volk imel nizki krvni tlak, kar bi lahko pojasnilo zakaj je bil zelo ubogljiv in dovolil delavcem, da so ga odnesli v avto in ogreli ter odpeljali k veterinarju.

Eden izmed delavcev je povedal, da so ga morali nesti čez majhen hrib, da so prišli do avtomobila in, da je bil kar težek. Med prevozom je bil zelo miren in je celo zaspal na nogah enega izmed delavcev.

volk

Veterinarji so takoj, ko so ga videli posumili, da imajo opravka z volkom in ne psom. Na pomoč so poklicali lovca, ki je dobro seznanjen z okoliškimi volkovi, ki je je lahko potrdila, da so imeli prav. Pred seboj so imeli mladega samca volka, starega približno eno leto.

Po zdravniški oskrbi so volka iz varnostnih razlogov zaprli v kletko, ker so se bali, da bo postal bolj agresiven.

Estonska zveza za zaščito živali je plačala za volkovo zdravljenje in povedala, da se je na srečo vse dobro izšlo.

Na volka so namestili GPS napravo, da mu bodo lahko sledili in ga že naslednji dan, ko si je dovolj opomogel, spustili nazaj v divjino.

Estonija je dom več sto volkovom, vendar jih ima le majhno število GPS ovratnica, da jim lahko sledijo. Volkovi se sicer po navadi ljudem izogibajo.

Lansko leto je bil volk izbran kot narodna žival Estonije.

Nedavni prispevki