EV charging software ali programska oprema za polnjenje električnih vozil


Če so se nam podnebne spremembe še nekaj let nazaj zdele nekaj oddaljenega, nam njihove posledice danes sledijo na vsakem koraku. Ena izmed boljših rešitev v boju proti dodatnemu onesnaževanju okolja so električna vozila.

Danes se za njihovo uporabo odloča vedno več uporabnikov, zato se je tudi povečalo število polnilnih postaj za polnjenje električnih vozil in njihovih ponudnikov. Vsak ponudnik električnega polnjenja vozil si mora omisliti tudi programsko opremo za polnilnice električnih vozil (EV charging software). Pri začetnem zastavljanju tovrstne programske opreme je potrebno biti pozoren na kar nekaj pomembnih elementov, zato se je prej dobro podučiti o tem, kakšna programska oprema bo tako ponudniku kakor tudi uporabniku storitve prinesla kar najboljšo izkušnjo.

Kot ponudnik električnega polnjenja vozil si morate najprej priskrbeti vso potrebno fizično infrastrukturo za izvajanje storitev. Ko si zagotovite parkirna mesta za polnjenje, polnilne postaje, priključke ter vso potrebno dokumentacijo, pa ne smete pozabiti še na programsko opremo, ki bo poskrbela za brezhibno delovanje celotnega sistema polnilnih postaj.

Značilnosti dobre programske opreme za polnjenje električnih vozil

Če razvijanje programske opreme ni ravno vaše blesteče področje, to raje prepustite strokovnjakom, ki bodo svoje delo opravili kvalitetno. Eno izmed podjetij, ki med drugim razvija tudi programsko opremo za polnilnice električnih vozil, je Tridens Technology, ki vam omogoča razvoj programske opreme, ki združuje vse pomembnejše funkcije, ki jih nujno potrebujete za brezskrbno delovanje in poslovanje.

EV charging software

 1. Omogoča upravljanje in nadzorovanje infrastrukture

Ena izmed bistvenih lastnosti programske opreme za polnjenje električnih vozil (EV charging software) je omogočanje preprostega upravljanja in nadzorovanja infrastrukture, torej da lahko v vsakem trenutku preverite, kakšno je stanje vaših električnih polnilnic. Omogoča vam tudi, da nekatere ukaze, kot so posodobitve ali ponoven zagon v primeru težav opravite kar iz svoje pisarne.

 1. Preglednost in enostavnost upravljanja s strankami

Programska oprema za polnilnice električnih vozil vam mora omogočati enostaven pregled nad strankami. To pomeni, da enostavno lahko spremljate denarna nakazila strank, zgodovino njihovih računov … Upravljavec lahko stranki tudi omogoči družinski račun, več različnih možnosti plačila itd.

 1. Dobra mobilna aplikacija za uporabnike

Uporabniki električnih polnilnic si želijo čim hitrejše in čim enostavnejše izkušnje. To jim preprosto zagotovite tako, da vaša programska oprema vsebuje tudi mobilno aplikacijo za uporabnike. Dobra mobilna aplikacija za uporabnike vaših električnih polnilnic mora zagotavljati:

 • zemljevid polnilnih postaj,
 • sprotno posodabljanje zasedenosti polnilnic,
 • možnost rezervacije polnilne postaje,
 • oseben uporabniški račun,
 • različne možnosti plačevanja,
 • pregled trenutnega stanja.

software

 1. Enostaven pregled poročil

Poročila o obisku polnilnic in ostali statistični podatki so dragocene informacije, ki vam dajejo povod za izboljšanje vaših storitev. Programska oprema vam tako lahko omogoča poročila po posameznih polnilnih postajah ali skupno poročilo glede na različne statistike. Tako ne izgubljate časa z urejanjem statističnih podatkov, saj jih dobite že urejene in tako iz njih le razberete informacije, ki jih potrebujete.

 1. Omogočanje popustov, predplačil, obveščanja …

Danes je v uporabi vse več elektronskega plačevanja storitev in vse manj gotovinskega. Glede na to, da električne polnilnice predstavljajo korak naprej k čistejšemu planetu in naprednejši tehnologiji, je prav, da tudi plačevanje storitev omogočite na višjem nivoju in se v čim večji meri izognete gotovinskemu plačevanju. Tako lahko s pomočjo kakovostne programske opreme svojim uporabnikom omogočite individualizirane ponudbe, možnost predplačila, različne popuste, različne tarife plačevanja glede na čas polnjenja (ponoči ceneje) … S tem boste svoje storitve naredili uporabnikom še bolj prijazne.

EV charging software oziroma programska oprema za polnilnice električnih vozil je nepogrešljiv del vsake električne polnilnice, saj uporabnikom omogoča dobro in prijetno izkušnjo, zaradi katere se bodo še vrnili na vaše polnilnice, vam pa olajša delo, saj jih v veliki meri lahko upravljate kar iz pisarne.

Recent Posts