Facebook oglaševanje

0
340
Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je kot način sporočanja večjem številu ljudi. Je javno. Ponavadi ljudje s Facebook oglaševanjem želijo kaj sporočiti, prodati, ali pa samo  deliti izkušnje. Facebook oglaševanje ima veliko prednosti tako kot slabosti.

Včasih gre lahko Facebook oglaševanje malo čez mejo. Namreč takih primerov je veliko. Gre za ljudi, ki objavljajo neprimerne izjave o politiki, seksualnosti, nekatere izjave oziroma objave vas lahko pripeljejo do sodišča. Tudi to se pri nas dogaja, včasih pač ljudje ne razmišljajo s trezno glavo. Objave so lahko slabo namerne, žaljive.

Ali je lahko Facebook oglaševanje tudi dobro? Moj odgovor je, definitivno! Če neka oseba prodaja stanovanje, oblačila, izdelek, lahko zasluži. Nekateri objavljajo koristne informacije naprimer kje se je zgodila prometna nesreča ali kje so kakšni radarji.

Obstajajo skupine v katerih si ljudje izmenjujejo mnenja o kakšnih prebranih knjigah, pogledanih filmih, med seboj si lahko pomagajo, izmenjajo koristne informacije. Potem obstajajo skupine na Facebooku, kjer objavljajo izgubljene živali, potem probleme, novice, skratka mnogo mnogo dobrih stvari je, ki jih Facebook oglaševanje prinaša. Skozi Facebook oglaševanje, lahko izžarevamo svojo ustvarjalnost in miselnost, delimo svoje delo. Kaj pa slabe stvari oglaševanja?
Tukaj lahko pride do negativnih posledic. Z objavami lahko širimo predsodke in stereotipe, diskriminacijo. Ljudje so lahko hitro užaljeni, tekmovalni.

Če ljudje preveč sledijo, kaj kdo prodaja, lahko hitro zapravi po nepotrebnih stvareh. Lahko je zasvajajoče, ker lahko preveč časa preživimo na internetu, brez da bi opazili kako hitro čas beži. Postanemo odvisni od tehnologije in socialnimi omrežji, saj se ob njih zabavamo.

Na Facebooku lahko najdemo prevarljive podatke, ki nas lahko zavedejo, okradejo nas lahko denarja že z samo enim klikom. Objavljene so tudi seksistične izjave, ki lahko vpliva na veliko otrok. Če otroci to vidijo, se lahko zgledujejo po teh objavah, ki pa neodražajo dobrega namena. Skratka Facebook objave lahko pustijo pečat na neki določeni osebi in nanjo negativno vplivajo.

Skozi Facebook lahko delimo svoje izkušnje, fotografije, kje po svetu smo že bili. A  ni nujno, da je to vedno dobro. Bil je nek primer, ko je družina objavila slike, kako so na morju. Po dolgem kopanju so prišli v apartma in ugotovili, da so jim pokradli osebne stvari. Nauk tega je, da pazite koga imate dodanega na Facebooku in kdo lahko gleda vaše objave, saj ljudje so predrzni in zelo pametni. Tako, da raje ne objavljajte vaše trenutne lokacije, saj se nikoli ne ve, kaj se vam lahko pripeti. Danes je na Facebooku prisotnih več starejših kot pa mladih.