FOTO: Divji zahod? Ne, poglej tovor s slovenskih avtocest!


Tudi na slovenskih cestah lahko srečamo vse mogoče. Ljubljanska policija tokrat poroča o primeru nepravilno naloženega tovora, pri čemer je treba omeniti, da je voznik na prikolico naložil par bazenov ter se tako natovorjen, da je vse skupaj videti kot z Divjega zahoda, podal na slovenske avtoceste.

Minuli teden so ljubljanski policisti kontrolirali promet na avtocesti A1 pri Domžalah in naleteli na zanimiv prizor – voznika tovornega vozila poljskih registrskih tablic. Ta je na priklopniku prevažal ogromen tovor (več bazenov). Tovor je bil naložen popolnoma nepravilno ter nepravilno tudi pritrjen, s tem pa je voznik ogrožal tako sebe kot druge udeležence v prometu.

Višina in širina priklopnega vozila sta bili za potrebe tovrstnega tovora krepko premajhni. Za kaj takega bi podjetje za potrebovalo dovoljenje za izredni prevoz, potemtakem pa tudi krepko večje vozilo, morda kakšno spremstvo in preostale stvari, ki spadajo k izrednemu prevozu.

A voznik ničesar od tega ni imel, zato so ga policisti po hitrem postopku izložili iz prometa. Dali so mu nekaj časa, da uredi vse potrebno za izredni prevoz, seveda pa niso pozabili niti na globo. Prevoznemu podjetju so zaračunali globo v višini 4000 evrov, omenjenemu vozniku pa kazen v višini 1240 evrov.

Da boste vedeli, kako tovora nikakor ne smete pritrditi na vozilo, vam prilagamo tudi fotografiji, ki so ju policisti posneli. In če že boste kdaj prevažali bazene, najemite večje vozilo …

Nedavni prispevki