FOTO: Doma je imel 15 kg droge! »Ukvarjajte se s politiki, travico pa razdelite namesto antidepresivov«


Tudi Slovenci smo navdušeni vrtičkarji in eden, 21-letni mladenič, je imel doma skoraj 15 kilogramov posušene trave. Ne, ne gre za seno, s katerim bi hranil svoje govedo, temveč mamljivo, a prepovedano travo, ki ji po slovensko rečemo konoplja!

Novogoriški policisti so imeli v zadnjem času kar precej dela, da so razkrinkali preprodajalce tega prepovedanega ‘sadeža’. Sredi marca so hišno in osebno preiskavo opravili pri 22-letnici z območja Cerknega in pri njej našli manjšo količino konoplje. Nadaljevali so na domu 36-letnega moškega iz okolice Idrije in pri njem našli paleto najrazličnejših substanc, med drugim tudi 200 gramov konoplje, kokain, heroin, 199 tabletk ekstazija, amfetamine … Skratka, pravo zalogo prepovedanih drog.

Nazadnje pa so se odpravili še na dom 21-letnega mladeniča z območja Tolmina in tam onemeli, saj so našli polne vreče konoplje (skupaj so je natehtali 14,6 kilograma), nekaj kokaina, piškote iz konoplje in še nekaj drugih nedovoljenih predmetov. Vse našteto so seveda zasegli in poslali v analizo.

Trojica je skupaj osumljena kar 12 kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog, zato jih čaka roka pravice, policija pa je medijem razposlala fotografije njihove ‘žetve’, ki je bila tudi tokrat kar obilna (foto: PU Nova Gorica).

Medtem ko se nekateri nad početjem teh osumljencev zgražajo, pa se drugi sprašujejo, kako da v Sloveniji konoplja še vedno ni legalizirana … Ne le to, komentatorji na spletu so se razpisali celo o tem, naj se policija raje ukvarja s politiki in veliki ‘živinami’, ki so si v preteklosti z javnim denarjem dodobra napolnili žepe, omamno travico pa bi po mnenju marsikoga morali deliti namesto antidepresivov, pa bi bil ta svet za mnoge veliko lepši.

Kakšno pa je vaše mnenje o tem?

Nedavni prispevki