FOTO: Mobitel mu je padel v sotesko, potem je fant izginil


Čas in vreme sta primerna za izlete v naravo, žal pa se ti vedno ne končajo tako, kot bi si želeli. Vikend je bil za reševalne službe na Bovškem precej naporen, saj so večino časa namenili iskanju pogrešanega 23-letnika, ki pa ga še vedno niso našli.

Tamkajšnji policisti so sporočili, da so na območju trdnjave Kluže in bližnje okolice (tam, kjer je soteska Koritnice), iskali pogrešanega 23-letnega Britanca. Iskanje poteka sicer že peti dan, a neuspešno. Policistom pomagajo tudi gorske policijske enote, gorski reševalci, gasilci in civilna zaščita, vendar doslej vse zaman. Policija je območje pregledovala tudi z dronom, območje iskanja pa so si ogledali tudi sorodniki pogrešanega fanta. Reševalci so jim predstavili vse doslej izvedene aktivnosti in tudi vse, kar v zvezi z iskanjem še načrtujejo.

Na tem mestu tudi mi pozivamo vse, ki bi morda kaj vedeli o njegovem izginotju, naj to sporočijo na policijsko postajo Bovec (05 389 68 50), lahko pa se oglasijo tudi na najbližji policijski postaji ali pokličejo 113 oziroma 080 1200, ki je anonimni telefon slovenske policije.

Oglejte si fotografije iskanja (foto: PP Bovec):

Iskal mobilnik

In okoliščine njegovega izginotja? Kot so policisti sporočili, so jih o izginotju obvestili v četrtek zvečer. Dva Britanca, staran 23 in 27 let, sta bila na južni strani trdnjave Kluže, ko je mlajšemu v sotesko Koritnice padel mobilnik. Ker peš ni mogel do njega, sta se s kombijem odpeljala kakšnih 500 metrov naprej, proti Logu pod Mangartom. Parkirala sta, 23-letnik pa je šel po levem bregu Koritnice, da bi našel telefon. Tam je sicer zelo strmo in nevarno, gladina reke pa je zaradi obilnih padavin precej visoka.

Mladenič je kmalu izginil, njegov kolega pa je poklical policiste. Takoj so šli v akcijo, a niti s pomočjo gorskih reševalcev fanta niso našli. Iskanje je tako potekalo še ves vikend in očitno se nadaljuje tudi danes.

Nedavni prispevki