FOTO: Namesto 110 vozil s hitrostjo 240 km/h!


Na cestah lahko res srečaš marsikaj, a skrb vzbujajoč je zlasti podatek, koliko nevarnih voznikov se vsak dan vozi po naših prometnicah. Nekaj jih pri tem zasačijo, velike večine pa verjetno ne …

Policisti iz Murske Sobote so imeli minuli vikend nekaj opravka z madžarskim voznikom, ki je po avtocesti v bližini naselja Turnišče (proti Lendavi) vozil s hitrostjo kar 240 kilometrov na uro, kar je 130 km/h več, kot je tam omejitev hitrosti. Na omenjenem odseku je namreč omejitev ‘le’ 110 kilometrov na uro, 51-letni Madžar pa je s svojim mercedesom to omejitev krepko prekoračil, v nevarnost spravil sebe in druge ter na vso moč divjal v smeri domovine.

No, na srečo ga je ujel radar, ga lepo fotografiral, možje v modrem pa so mu napisali globo: 1200 evrov kazni in 9 kazenskih točk. Za nameček so fotografijo njegovega jeklenega konjička, ki nori po pomurski avtocesti, razposlali vsem slovenskim medijem.

Še zdaleč ni edini

Omenjenega voznika so sicer kaznovali, ampak zagotovo si bo še kdaj privoščil podoben prekršek ter tako povzročil veliko nevarnost. Koliko pa je še takšnih, ki jih policija nikoli ne ujame in kaznuje? Ki si privoščijo veliko več in se izmuznejo roki pravice? Ki zaradi lastne objestnosti spravljajo v nevarnost sebe in druge in povzročijo prometno nesrečo s smrtnim izidom? Na žalost je to naša resničnost. Kot voznik lahko vsakič znova voziš po pravilih in si na cesti izredno pozoren ter strpen, a žal na cesti nikoli nisi sam – lahko si še tako previden, to pa še ne pomeni, da so preostali vozniki tudi.

Zato vam na cestah ne želimo le veliko pameti, strpnosti in previdne vožnje, temveč zlasti tega, da ne bi srečali podivjanega voznika, kot je ta na zgornji fotografiji. Takšen vam lahko dobesedno kroji usodo, zato naj vam zaželimo le še – srečno na cesti!

Nedavni prispevki