FOTO: Ukradli 1700 kg kave!


Česa vse se nepridipravi ne spomnijo … Iz Pomurja namreč prihaja nenavadna vest, da si je neznani storilec postregel z neverjetno veliko količino kave in jo ucvrl v neznano!

Kaznivo dejanje se je zgodilo v noči na 17. maj, in sicer na bencinskem servisu v Grabonošu v Pomurju. Policija poroča, da je tam nekdo vlomil v parkiran tovornjak z romunskimi registrskimi oznakami. Neznanec je fizično odstranil ključavnico, ki je zapirala vrata priklopnika, večkrat prerezal cerado in se splazil v notranjost prikolice, tam pa našel ogromno filtrov kave Lavazza. Vse skupaj mu je uspelo ukrasti skoraj 1700 kilogramov opojnega napitka, vrednost katerega ocenjujejo na kar 20 tisoč evrov. Policija še zbira obvestila o neznancu, ki je dodobra oškodoval družno iz Romunije.

Na območju Ljutomera pa je občanka isti dan našla vrečko z granato in naboji ter poklicala policijo. Vrečico je našla med košnjo trave, in sicer v grmičevju pod smreko ob lokalni cesti. Takoj so na kraj prihiteli bombni tehniki in vsebino pregledali – šlo je za najdbo ročne bombe M75 ter 15 nabojev kalibra 7,62 mm. Bombo so odnesli s seboj, policija pa vse podrobnosti v zvezi z najdbo še preiskujejo.

Nenavadna sta oba primera, še posebej prvi, ob katerem bi se marsikdo lahko pošteno nasmejal. Kaj bo nepridiprav počel s tolikšno količino kave, ve samo on, najverjetneje pa bo romala naprej v prodajo na črnem trgu. Če je vsa ta nakradena kava vredna 20.000 evrov, lahko s prodajo ogromno dobi.

Ali pa jo morda namerava obdržati zase? Medtem, ko nekateri kradejo denar, imajo drugi torej radi neomejene količine napitka, ki poživlja …

Nedavni prispevki