Do urejenega videza z gel nohti


Ne glede na to, ali smo pristaši bolj naravnega ali bolj »umetnega« videza, se verjetno vsi strinjamo, da je dandanes zunanji izgled zelo pomemben, saj ne le obleka, ampak tudi urejenost naredi človeka. Ob besedi urejenost najpogosteje pomislimo na lepo oblikovano pričesko, čista in zlikana oblačila ter obraz, ki odraža, da za svoje telo redno skrbimo. Pogosto pa pozabimo, da k paketu urejenosti spadajo tudi nohti. Neurejeni nohti, ki jih prekriva obnohtna kožica, s pogriženimi konicami in umazanijo za njimi, zagotovo ne sporočajo najboljšega mnenja o človeku. Zato je pomembno, da tudi nohtom posvetimo dovolj pozornosti. Predvsem ženske se poslužujejo več različnih tehnik, med katerimi je vse bolj popularna tehnika gel nohti.

Kaj sploh so gel nohti?

Izraz gel nohti opisuje tehniko urejevanja in dekoriranja nohtov. Glavna prednost gel nohtov je, da ko so enkrat izdelani, ostanejo nepoškodovani tudi do pet tednov. Poteka tako, da s čopičem nanesemo poseben gel, s pomočjo katerega lahko svoj naraven noht podaljšamo ali pa mu le spremenimo obliko. Ta gel se nato v manj kot minuti posuši pod LED ali UV lučko, nato pa nanj nanašamo različne barve, štampiljke, vzorce, nalepke, kristalčke … In oblikujemo noht kot z naslovnice. Tudi vsak sloj barve, ki ga nanesemo, sproti posušimo pod lučko. Pomembno pa je, da se upošteva natančno določen postopek izdelave gel nohtov in da se skrbi tudi za higieno, saj lahko drugače pride do kakšnega vnetja, ali pa bo gel prej odstopil od nohta.

Gel nohti, gelish, permanentno lakiranje …

Glede na to, da je na trgu danes znanih zelo veliko različnih tehnik urejevanja nohtov, je dobro, da razjasnimo tri pojme, ki jih ljudje med sabo pogosto zamenjujejo.

Permanentno lakiranje nohtov pomeni, da na pripravljeno površino naravnega nohta v več slojih nanašamo barvo (podlak, dva sloja barve, nadlak). Po vsakem nanosu barvo posušimo pod LED ali UV lučko. Ko končamo z sušenjem zadnjega nanosa, s čistilnim sredstvom le obrišemo površino nohta, da se ta ne lepi in že lahko takoj počnemo, kar želimo. To pri navadnem laku ni mogoče, saj moramo počakati, da se lak popolnoma posuši na zraku, da ne bi po nesreči na noht naredili čudnih odtisov. V primerjavi z navadnim lakiranjem tudi zdržijo bistveno dlje.

Izraz gelish se je v našem prostoru hitro uveljavil kot sinonim za permanentno lakirane nohte. Gre za to, da je firma Gellish bila dolgo časa najbolj znana po svojih lakih za permanentno lakiranje.

Gel nohti pa se naredijo po podobnem principu kot permanentno lakirani nohti, s to razliko, da gel, ki ga nanašamo s posebnim čopičem v tankem sloju omogoča tudi spremembo oblike nohta ali njegovo podaljševanje. Gel nohti so običajno rahlo debelejši od permanentno lakiranih nohtov, saj je gel za podaljševanje potrebno nanesti tudi na površino naravnega nohta. Vseeno pa, če izdelavo gel nohtov zaupate izkušenemu kozmetičnemu salonu, ta razlika ne bo zelo očitna.

Urejenost v le nekaj korakih

Glavna prednost gel nohtov je ta, da ko je postopek izdelave zaključen, lahko takoj začnete z opravljanjem vsakdanjih opravil, brez strahu, da bi nohte poškodovale.

Dolga obstojnost

Čeprav lahko sama izdelava lično narejenih in poslikanih gel nohtov traja tudi dobro uro, bodo gel nohti zdržali tudi do pet tednov, kar pomeni, da se vam več kot en mesec ni treba obremenjevati z urejanjem vaših nohtov. No, le na higieno umivanja rok in čiščenja umazanije nikar ne pozabite.

Naj ima domišljija prosto pot

Pri izdelavi gel nohtov vas domišljija ne more omejevati, saj lahko vzorce in barvo spreminjate toliko časa, dokler nohta ne daste sušiti pod lučko. Ravno tako lahko na noht nalepite različne nalepke, bleščice, kristalčke …

Gel nohti so odlična izbira za sodobne ženske, ki cenijo vedno urejen videz, za dosego le-tega pa ne želijo vsak dan več ur preživeti v kopalnici.

Nedavni prispevki