Glamping – prava revolucija na področju turizma!


glamping

Torej, kaj je to luksuzno kampiranje ali glamping in zakaj je boljše od kampiranja?

Beseda »glamping« izhaja iz besede »glamourous, ki pomeni luksuzno in besede »camping«, ki pomeni kampiranje. Iz besedne zveze izhaja torej, da je govora o luksuznem kampiranju. Tudi med največjimi ljubitelji kampiranja, se je v zadnjem času pojavila želja po tem, da bi, po eni strani ohranili stik z naravo, po drugi strani pa, da bi bilo pri tem poskrbljeno za luksuz. V številnih kampih so se zato začele pojavljati mobilne hiške, ki so že izpodrinile »prikoličarje« oziroma pavšaliste. V številnih kampih so se celo odločili samo za ponudbo luksuznega, kjer svojim gostom nudijo najvišjo možno razvajanje in bivanje v naravi . Prednost glampinga je v tem, da gre za udobno bivanje v naravi, kjer ni gneče, torej je varovana zasebnost. Gre za neka zaključena območja, kjer se lahko zagotovi več miru. Največkrat je to tik ob morju, tik ob jezeru ali nekje v hribih.

Zagotovo veste, da glamping ne pomeni le bivanje v mobilnih hiškah. Ponudniki glampinga ponujajo bivanje tudi v dovršenih brunaricah, modernih hiškah na drevesih, lesenih šotorih, celo bivanje v sodih in podobno. Gre za izjemno luksuzno opremljena bivališča. Bivališče nudi ugodje in različne oblike zadovoljevanja potreb po sproščanju tako v bazenu, vodnih kopeli, jakuzziju in savni.

Priljubljenost takšnega načina oddiha vedno bolj narašča tudi v Sloveniji. Obiskovalcem ponudnik storitev nudi možnost samostojne priprave hrane v moderno opremljeni kuhinji. Za še večjo sprostitev, večinoma ponudniki glampinga v svoj repertuar ponudbe vključijo tudi ponudbo lastno pripravljenih kulinaričnih dobrot, pri čemer bodo poskrbeli tudi za to, da vas postreže za vas zadolženo osebje.

Poudariti je potrebno, da pri glampingu ne govorimo o množičnem turizmu, ker bi se drugače izgubil ves pomen. Glamping je namenjen tistim turistom, ki imajo radi naravo in predvsem mir in so zato pripravljeni plačati nekaj več denarja.

Recent Posts