Gluhi košarkar Miha navdušil, občinstvo je enotno: Zvezda je rojena!


Začela se je nova sezone zabavne oddaje Zvezde plešejo, ki jo že tretje leto predvaja Pop TV. Profesionalni plesalci ostajajo bolj ali manj isti, se pa, seveda, menjajo zvezde. In tokrat je videti, da bo v šovu blestel nekdo, za katerega bi to najmanj pričakovali.

To je 36-letni in 205 centimetrov visoki košarkar Miha Zupan, ki je sicer že od rojstva gluh, a danes lahko s pomočjo slušnega aparata vsaj malce sliši. Že njegova profesionalna košarkarska kariera je en sam čudež, to, da postaja novi zvezdnik plesnega šova, pa je samo še pika na i. V tandemu s plesalko Majo Geršak sta postavila res visok standard in če bosta hotela nadaljevati v tem slogu, se bosta morala res predati treningom. Ampak, to za Miho verjetno ne bo težava, saj dobro ve, da mora za uspeh dvakrat bolj garati kot tisti, ki slišijo. Njuna točka, slowfox, je občinstvo v studiu in pred malimi zasloni naravnost navdušila, hladni pa niso ostali niti strokovni komentatorji. Še več, vedno hladni in zadržani Andrej Škufca je košarkarja celo objel – z izgovorom, da je pač hotel objeti plešočega orjaka. Povedal mu je, da so imeli v prejšnjih sezonah tekmovalci s tem plesom velike težave, njemu pa je uspelo že v prvem poskusu. Ima občutek za ples, seveda pa ga čakajo še precej težki tedni, je dodal, Miha pa se treningov gotovo že veseli, saj sta z Majo dobila kar 27 točk in tako postala zmagovalca večera.

Jokali, skakali in vriskali

In kaj pravi slovensko občinstvo? Nad gluhim košarkarjem je naravnost navdušeno! Med plesom so gledalci ploskali, vriskali, jokali … »Dragi Miha, celoten nastop sem jokala. Gluhota ni vaša pomanjkljivost, ampak prednost!« pravi ena od gledalk, spet druga pa: »Spoštujem te kot velikega športnika, kot skoraj popolnoma gluhi plesalec pa si si zaslužil še večje spoštovanje … Zvezda je rojena!« Kaj še pišejo po družabnih omrežjih? »Marsikdo slišeči ne ‘sliši’ glasbe tako kot ti …« Mnogi se strinjajo, da je bil njun nastop najboljši, kar pa ne moremo reči za nastop katerega drugega para … Ampak, pustimo se preseneti.

Poleg Mihe so v prvi oddaji plesali še pevka Klara Loger, manekenka Jana Koteska, pevec Denis Vučak, pevka in voditeljica Špela Grošelj ter njen fant, nekdanji vojaški specialec Gregor P. KIrsch. V naslednji oddaji se bo prvič predstavilo še preostalih šest parov, med zvezdniki pa bodo Tanja Žagar, Boris Kopitar, Tinkara Fortuna, Igor Mikič, Tina Gorenjak in Franko Bajc, vsi bolj ali manj znani obrazi slovenske scene. Če koga od njih morda še ne poznate, pa boste več o njem zagotovo izvedeli v šovu.

Nedavni prispevki