VIDEO: “Gripe ni! Telovadi, pi*da ti materina!”


Na Hrvaškem se te dni med ljudmi bliskovito šiti posnetek hrvaškega upokojenca, ki zelo iskreno pove, kaj je po njegovem mnenju najboljši način za izogibanje gripe in kaj si misli o upokojencih, ki se znajo samo pritoževati.

V Zagrebu je novinarka televizije N1 izvajala anketo na temo gripe. Na Hrvaškem se namreč trenutno soočajo z epidemijo gripe, ki povzroča skrbi veliko ljudem, še posebej upokojencem. Po naključju se je pred njeno kamero znašel tudi 82-letni hrvaški upokojenec z imenom Toni, ki je delil svoje zdravilo proti bolezni in nekaj nasvetov za zdravo življenje.

Upokojenec je na vprašanje novinarke “Ali se bojite gripe?” dal zelo zabaven odgovor. Povedal je, da gripa po njegovem mnenju ne obstaja. On ima 82 let in ni bil nikoli bolan ter ni rabil hoditi k zdravniku. Zdi se mu sramotno, kako so upokojenci uničili zdravstvo. Znajo se samo pritoževati, kako jih vse boli. Slikovito jim svetuje: “Telovadi, pi*da ti materina!”

Zanimivo, da se je na www.top-majice.com/smesna-majica-vjezbaj.html pojavila smešna majica z napisom Vježbaj pizda ti materina.

V daljši različici videoposnetka Toni pove še nekaj dodatnih modrosti: “Redno telovadim vsak dan po tri ure, vse razmigam, čeprav imam 82 let. Nikoli nisem vzel tablete. Zdrav duh v zdravem telesu! Vstani se zjutraj, sleci se do pasu in po moško uporabi hladno vodo za umivanje. Najbolj pretkana stvar, ki obstaja na tem svetu, so bacili, oni vedo, kam gredo. Kjer nekdo leži od deset do petnajst dni in pije topel čaj, tam bodo oni odšli. Pri meni nimajo kaj iskati. Vsak dan grem ven, tako bi morali vsi. Ne jamrati o propadlem zdravstvu. Propada, ker je več starih, kot pa je mladih in starejši nimajo kaj za govoriti, kot pa, kako jih bolijo kolena. Potem pa telovadi svoja kolena!”

Toni na koncu še omeni, da bolezni ne obstajajo. Po njegovem mnenju lahko o bolezni govoriš, ko si zlomiš nogo ali roko in ti jo morajo pozdraviti. Vse ostalo je odvisno od posameznika, zaključuje Toni v videoposnetku, ki je v zadnjih dneh postal internetni hit.

Morda ni najbolje povsem dobesedno vzeti gospodove besede, vendar je tudi v njih nekaj resnice.

Recent Posts