Grozljiva prometna nesreča v Lendavi


Na avtocesti Lendava–Pince se je včeraj pozno zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. Tovorno vozilo je na nadvozu zapeljalo s cestišča in nato zgrmelo v globino približno 20 metrov. Nato se je vozilo vnelo.

Policija, nujna medicinska pomoč ZD Lendava in poklicna gasilska enota Nafte Lendava so bili včeraj ob 23.11 obveščeni o hudi prometni nesreči, ki se je pripetila na pomurski avtocesti, natančneje na relaciji Lendava – Pince. Voznik tovornega vozila slovenskih registrskih številk je na mestu, kjer avtocesta prečka državno cesto Lendava – Petišovci – mejni prehod s Hrvaško (nadvoz – viadukt), zaradi oplazitve drugega vozila, ki je ravno v tistem trenutku zaradi okvare stalo na voznem pasu. Voznik tovornega vozila je izgubil oblast nad vozilom, drsel okrog 80 metrov po kovinski ograji  in nato še na nadvozu po betonski odbojni ograji, kjer je kmalu za tem prebil še ograjo nadvoza ter zgrmel okrog 20 metrov globoko čez nadvoz in zaradi predrtja rezervoarja za gorivo tudi takoj zagorel.

Kot poroča Lendavainfo.com je tovorno vozilo, neuradno naj bi slednje bilo last podjetja Remona d.o.o. iz Ljubljane, prevažalo banane, voznik pa je med padanjem tovornjaka padel iz kabine ter utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Na delu je bila policija, posredovali so gasilci IGE Nafta Lendava, PGD Lendava in PGD Dolnji Lakoš. Avtocesta je med priključkom Lendava in mejnim prehodom Pince v smeri Madžarske, zaradi prometne nesreče delno zaprta, zaradi iste prometne nesreče pa je bila zaprta tudi glavna cesta Petišovci – Lendava.

Nastale škode je za okrog 150 tisočakov.

Pripenjamo video te grozljive nesreče v Lendavi.

Vir: Lendavainfo.com, Youtube

Nedavni prispevki