Grozljivka pri Soči: fant (12) umrl v šoli v naravi


Skoraj ne mine dan, ko se ne bi zgodila kakšna huda nesreča, ob takšnih, v katerih umre zelo mlad človek, pa te še posebej stisne pri srcu.

V ponedeljek popoldne se je nesreča s smrtnim izidom zgodila na Bovškem, in sicer v kampu na območju kraja Soča. Policisti so sporočili, da se je med igro v gozdu smrtno ponesrečil mlajši Nemec (neuradno naj bi šlo za 12-letnika), ki se je skupaj s prijatelji udeležil šole v naravi.

V skupini je bilo tako 38 mlajših oseb in 11 vodnikov. Šolo v naravi je pri nas organiziral nemški planinski klub. Nesrečni fant se je v ponedeljek z nekaj prijatelji podal v strm gozd, potem pa so prišli do skale. A ta se je nesrečno prevrnila in fanta stisnila ob bližnje drevo. Pomagati mu niso mogli. Seveda so takoj poklicali na pomoč, a niti vodniki, ki so takoj prihiteli na kraj, ga niso več mogli oživiti. Skala je bila kljub oživljanju in prihodu reševalcev za fanta usodna. Pomagali so gasilci in ekipa nujne medicinske pomoči, vendar vse zaman.

Zdravnica je odredila obdukcijo, ki jo bodo opravili v Ljubljani, potem pa so gorski reševalci truplo prenesli do kampa. Policija je o hudi nesreči obvestila pristojno tožilstvo, hkrati pa se preiskava nadaljuje, saj želijo čim bolje pojasniti vse okoliščine tragedije, na primer tudi to, ali se je skala prevalila sama od sebe.

Vsekakor je šlo za grozovit nesrečni slučaj, ki ga skupina prijateljev zagotovo ne bo pozabila, kaj šele nemška družina, ki je mladega fanta izgubila v daljni Sloveniji.

Nedavni prispevki