Ilka Štuhec po grozljivem padcu sporočila veselo novico


Po tistem, ko je naša trenutno najboljša smučarka Ilka Štuhec osvojila še en naslov svetovne prvakinje, smo veselo pričakovali vsaj še kakšne stopničke v letošnjem svetovnem pokalu. A minuli konec tedna je bil zanjo nesrečen, saj je na smuku v Crans Montani grdo padla in predčasno končala sezono.

Najnovejša novica iz njenega tabora pa je kljub vsemu, kar se je v zadnjih dneh dogajalo, spodbudna! Kot je Ilka sporočila prek družabnih omrežij, se je tudi na tisti tekmi po domače rečeno vrgla na glavo in takoj ujela prave občutke. Ampak tokrat se je zgodilo, da je bil njen skok predolg, zato je končala v zaščitni ograji. Posnetek njenega padca si lahko ogledate spodaj.

Ne potrebuje operacije, le opornico

Po padcu so Ilki pomagali na noge, tako da je celo prismučala do cilja, ampak, kot so ugotovili pozneje, ni bilo vse tako nedolžno, kot je bilo videti. Da je prismučala v ciljno areno, se ima zahvaliti delovanju adrenalina, je zapisala, saj že čez par minut ni mogla več niti stati. Seveda je takoj vedela, da je letošnja sezona zanjo končana, kljub temu pa je izid vseeno boljši, kot so vsi skupaj pričakovali. Smučarka namreč ne potrebuje operacije, kar je zelo pozitivno. Čeprav ima strgano zadnjo križno vez v levem kolenu, se bo poškodba po njenih besedah lahko sanirala brez kirurškega noža.

Za konec zapisa se je še malce pošalila, češ da bo nekaj tednov kot Robokop – z opornico na nogi. Veseli smo zanjo in držimo pesti, da bo vse šlo tako, kot so si tudi zastavili.

Ni bilo reševalnega vozila

So pa po koncu usodne tekme v javnost pricurljali podatki o tem, da Ilka v ciljni areni sploh ni imela na voljo reševalnega vozila, s katerim bi jo lahko kar najhitreje odpeljali v bolnišnico v Sion. In ker naj bi na magnetno resonanco morala čakati debeli dve uri, se je njena ekipa skupaj z njo raje odpravila v Basel, ki je oddaljen tri ure vožnje.

Kakor koli že, veseli smo, da se je nesrečni dogodek razpletel tako, da Mariborčanki vseeno ne bo treba pod nož in upamo, da se kmalu vrne na smučarske strmine.

Nedavni prispevki