Indijski slon poteptal krotilca


Indijskega krotilca slonov je nedavno slon poteptal do smrti. Krotilec je pri svojem delu izgubil ravnotežje in padel pod trup živali, ravno ko se je slon spustil, da bi se usedel.

Nesreča se je zgodila v južni Indiji v zvezni državi Kerala. Štirideset letnik krotilec živali Arun Panikkar, je poskušal očistiti žival. Da je lahko slona temeljito očistil je potreboval, da se žival usede.

Slona je udaril s palico in mu ukazal da sede, vendar je takoj za tem ko je izdal ukaz, izgubil ravnotežje in padel na najslabše možno mesto. Ravno pod slona, ki se je poskušal usesti. Mrliški oglednik je povedal, da je bil vzrok smrti zdrobljena lobanja.

Nekdo je posnel videoposnetek dogodka. Reakcije no krotilčevo smrt so bile zelo različne. Nekateri so bili mnenja, da si je krotilec smrt zaslužil, ker je udaril žival, spet drugi so bili samo pretreseni, ker se je kaj takega sploh zgodilo.

sloni

Na posnetku vidimo, da takoj zatem, ko se živel usede na krotilca prihiti drug moški, ki mu poskuša pomagati. Slon se ne želi takoj premakniti in se dvigne šele, ko ga drug moški udari s palico. Njegov poskus reševanja pa krotilcu ni mogel pomagati, saj je ta umrl takoj, ko se je slon nanj usedel. Tudi če bi uspel slona takoj dvigniti od tal, bi bilo še zmeraj prepozno.

Čeprav se zdi, da gre za preprost primer neprevidnosti in nekaj nesreče, kateremu bi se lahko enostavno izognili, so se odločili, da bodo izpeljali podrobno preiskavo dogodka. Namen preiskava je dokončno ugotoviti zakaj je prišlo do nesreče in vpeljati nova priporočila, kako se takšnim nesrečam v prihodnje učinkovito izogniti. Slon je bil v lasti lokalnega bolniškega sklada.

Zaenkrat še ni znano ali bodo krotilčeva družina ali njegov delodajalec poskušali izterjati odškodnino od lastnika slona. Trenutno je samo znano, da je krotilec zaradi poškodb umrl in da je slon pripadal nekomu drugemu.

Nedavni prispevki