Invazija Smrkcev v nemško mesto


Skoraj 3000 se jih je zbralo prekritih z barvo, z rdečimi in belimi pokrivali. Njihov cilj je bil preprost. Postaviti svetovni rekord za največ zbranih ljudi na enem mesti, oblečenih v kostumu popularnih Smrkcev.

Nemška skupina je dogodek organizirala v soboto v mestu Lauchringen, blizu meje s Švico. Pravila so bila zelo stroga. Da se je posameznik lahko štel med Smrkce je moral biti vsa vidna koža prekrita z modro barvo.

Prav tako so bila določena pravila kako morajo biti posamezniki oblečeni, da se lahko štejejo med Smrkce in katere preobleke so prepovedane in se ne bodo upoštevale. Udeleženci so se dogodka lahko udeležili kot vsem znani Ata Smrk, z zanj znano rdečo kapo in belo brado ali kot Smrketa, z blond lasmi in belo obleko. Navadni Smrkci so bili tudi sprejemljivi, ne pa nekateri drugi kot je zlobni čarovnik Gargamel, ki so bili strogo prepovedani.

Weeeeltreeeeeekoooooord: 2762 Schlümpfe 💪💪💪💪💪💪💪

Objavil/a Dä Schlumpf-Comebäck: Weltrekordversuch die Zweite dne Sobota, 16. februar 2019

Skupina je dogodek dokumentirala in organizirala na svojem Facebook profilu. Na dan dogodka so zadovoljni ugotovili, da se je zbralo 2762 Smrkcev, kar bi moralo zadoščati za nov rekord. Objavili so tudi več slik, ki so kazale na veselo rajanje udeležencev.

Nemški evidenčni inštitut je bil prisoten na dogodku in potrdil število zbranih ljudi. Za udeležence so celo izdali certifikate, ki so potrjevali njihovo udeležbo.

Guinnessova knjiga rekorda še ni potrdila. Trenuten rekord je še zmeraj v rokah skupine iz združenega kraljestva, kjer se je leta 2009 zbralo 2510 ljudi. Nemška skupina je poskusila rekord podreti že leta 2016, vendar jim takrat ni uspelo.

Največje število zbranih Smrkcev ni edini rekord, ki ga evidentira Guinnessova knjiga rekordov. Zbirajo tudi podatke o ljudeh, ki imajo  največjo zbirko predmetov povezanih s Smrkci. Ta rekord trenutno drži Gerda Sheuers iz ameriške zvezne države Wisconsin, ki ima v svoji lasti več kot 6000 predmetov povezanih s Smrkci.

Nedavni prispevki