Japonski minister se je javno opravičil, ker je zamudil tri minute na sestanek


Japonski minister za olimpijske igre se je javno opravičil, ker je v četrtek zamudil tri minute na sestanek v parlamentu.

Opozicijski poslanci so rekli, da njegova zamuda kaže na pomanjkanje spoštovanja do ministrskega položaja in so v znak protesta pet ur bojkotirali sestanek.

Minister Yoshitaka Sakurada se velikokrat pojavlja v medijih zaradi svojih kontroverznih izjav. Nedavno je rekel, da je zelo razočaran, ker so eni izmed japonskih plavalk diagnosticirali levkemijo in se zato ne bo mogla udeležiti Olimpijskih iger.

Rekel je, da je plavalka potencialna kandidatka za zlato medaljo in je veliko pričakoval od njene udeležbe. Povedal je, da je res razočaran, ker je zbolela zaradi levkemije. Zaradi te izjave je bil močno kritiziran in se je prav tako moral javno opravičiti.

Leta 2016 je povzročil mednarodni incident, ko je rekel, da so bile ženske, ki so med drugo svetovno vojno bile prisiljenje v spolno suženjstvo, profesionalne prostitutke.

japonska

Poleg mesta olimpijskega ministra je Sakurada tudi minister za kibernetsko varnost. Lani je javno povedal, da nikoli v življenju ni uporabljal računalnika in da je delo z njim vedno prenesel na svoje podrejene.

Opozicija je že večkrat pozvala k njegovemu odstopu, vendar Sakurada še zmeraj ostaja minister, čeprav mnogi dvomijo, da je primeren za kakršno koli mesto javnega funkcionarja.

Japonci so znani po svoji točnosti, vendar tudi v njihovi kulturi zamuda treh minut ne predstavlja hudega prekrška. Bojkot opozicijskih poslancev je verjetno samo še en nov način s katerim želijo ministra prepričati, da odstopi.

V nedavni anketi s katero so merili priljubljenost vlade so ugotovili, da 65% Japoncev meni, da Sakurada ni primeren za delo ministra, kot primernega ga je ocenilo samo 13% vprašancev.

Sakurada je postal minister za olimpijske igre oktobra lani. Njegovo delo vključuje nadzor nad pripravami za dobro kibernetsko varnost olimpijskih iger v letu 2020.

Nedavni prispevki