Je prav, da je 63-letni moški ustrelil nasilneža?


Hrvaško pretresa smrt mladega Tomislava Šera, 24-letnika, ki umrl zaradi strela 63-letnika. Ta je zdaj deležen obsojanja, nekateri pa menijo tudi, da bi na njegovem mestu ravnali podobno …

Kaj se je sploh zgodilo in zakaj take polemike? V četrtek malo pred polnočjo so trije mladeniči iz kraja Otok prišli v gostinski objekt Hotel Kunjevci. Že ob prihodu so bili vidno pod vplivom alkohola, poroča hrvaški portal 24sata, po navedbah tamkajšnjih zaposlenih pa so bili zelo glasni, razgrajaški in objestni.

Zmerjanje, žaljivke, obmetavanje, udarci …

Naročili so pico, ko jim jo je natakarica prinesla, pa so jo s kosi pice začeli obmetavati, nekajkrat pa so jo tudi udarili. Po navedbah hrvaških medijev naj bi kose pice metali tudi v preostale goste, padale so žaljivke in nesramnosti.

Eden od prisotnih je na pomoč poklical šefa, lastnika objekta. Nir Gik (63), Vinkovčan, ki je znan tudi pod imenom Rajko Kuprešaković, je prišel v lokal in do mize, kjer so sedeli mladci. Prišlo je do prepira, 63-letnik je povlekel strelno orožje in ustrelil 24-letnega Tomislava. Policije ni čakal, ampak se je usedel v avtomobil ter se odpeljal.

Tomislav je zaradi hudih poškodb umrl, policija pa je začela iskalno akcijo. Glede na to, da je osumljenec odraščal v Bosni in Hercegovini, so predvidevali, da je pobegnil tja, vendar so se krepko zmotili. Ujeli so ga v bolnišnici v Vinkovcih, kjer je zaradi poškodb iskal zdravniško pomoč, so sporočili tamkajšnji policisti.

Kako ustaviti nasilneža?

Zoper njega seveda sledi kazenski postopek, deležen je obsojanja, najdejo pa se tudi mnenja v smislu, da je naredil prav in da si današnja mladina preprosto preveč privošči.

Ali, kot pravi ena od komentatork na spletu: »Takšen postopek bi moral biti povsod uveljavljen, pa bi bil mir. Lastniku bi morali dati nagrado!«

Kaj pa menite vi? Kako ustaviti nasilneža, ki se ne odziva na mirne pozive in škoduje vsem okoli sebe?

Tomislav Šer je sicer pred kratkim prišel iz Nemčija, kjer je delal. Znan je bil kot problematičen in agresiven, pred časom pa je bil tudi že v zaporu.

Nedavni prispevki