Kaj se dogaja v Sloveniji?


V zadnjih tednih spremljanja že skoraj kaotičnega političnega dogajanja v Sloveniji, se mnogim izmed nas zastavlja vprašanje, kam vse to vodi Slovenijo. Samo v zadnjem tednu smo bili priča večkratnim cirkuškim predstavam opozicije v Državnem zboru in to ravno v času sprejemanja še kako potrebnih ukrepov za pomoč gospodarstvu in ljudem. Opozicija se z nagajanjem na vse pretege trudi ustvarjati konfliktne situacije, prihaja tudi do zmerjanj koalicije s fašisti, diktatorji, primerjavami z opicami itd.

Vsak petek smo priča novim protestom, ki naj bi bili namenjeni nestrinjanju z delovanjem vlade Janeza Janše. Čeprav je na vsakem slovenskem protestu prisotnih vedno manj ljudi, se pa še naprej pojavljajo agresorski simboli v obliki rdečih zvezd in drugi komunistični simboli. Gre res za boj proti aktualni vladi? Vse bolj se dozdeva da temu ni tako.

Fašizem, komunizem in ostale politične ideologije so stvar preteklosti. Potrebno je graditi demokracijo, za katero smo se enotno kot še nikoli zavzeli leta 1990. Leva opozicijska stran zagovarja sistem, ki smo ga imeli pred osamosvojitvijo, ampak tega si velika večina prebivalcev Slovenije ne želi več. To zagovarjajo manjšinske »elite« levih strank, pri čemer z niti enim dejanjem ne pokažejo, kaj bi naredili za dobro ljudi.

Leva politična opcija ne skriva ambicij po prevzemu oblasti. Če po eni strani očitajo fašizem trenutni vladi, pa sami izvajajo ravno to. Širijo sovražnost in grozijo s smrtjo, ne samo aktualnemu predsedniku vlade, temveč tudi njegovim volivcem. Če očitajo nedemokratičnost trenutni vladi, so sami daleč od tega, da bi bili demokratični. S poveličevanjem simbolov prejšnjega sistema zavračajo demokracijo, širjenje sovraštva in nasilja pa je postalo del njihovega vsakdanjika. In iz ulice to prenašajo tudi v hram demokracije in to ljudje, ki so izvoljeni s strani ljudstva.

V demokraciji ni težava, če opozicija nasprotuje ali kontrira koaliciji. To je njena pravica in tudi naloga. Naloga opozicije je, da nadzira delo koalicije, vendar na način, ki je primeren za demokracijo in ne da se ruši tisto, kar je dobro za ljudi.  Če pa svoj položaj opozicija s hujskaštvom ljudi zlorablja zato, da bi prišla na oblast, pa je to problem sodobne družbe.

Nedavni prispevki