Kdaj bo čas za državo?


Danes v Državnem zboru poteka interpelacija zoper gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Da bo nadzor nad delom ministra trajal dolgo je bilo za pričakovati, pa vendar je za interpelacijsko razpravo namenjenih kar 16 ur razprave. Interpelacijo zoper ministra so vložile stranke LMŠ, Levica, SAB in SD. Ministru Počivalšku se med drugim očita negospodarno naročanje ter omogočanje dobičkonosnih poslov za posameznike, netransparentnost, negospodarno porabo davkoplačevalskih sredstev in drugo.

Minister je vse očitke zavrnil in povedal, da toliko laži, ki jih je od opozicije slišal danes, jih že dolgo ni. Sicer pa, ne le, da je interpelacija zoper ministra le ponoven (neuspel) poskus zrušitve vlade, vsak lahko opazi, da gre le za boleč spomin ob izgubi oblasti. Svoj vulgaren in primitiven izpad, ki definitivno ne sodi v Državni zbor, pa je  imel danes ponovno poslanec Levice, Miha Kordiš.  Na današnji seji si je Miha  Kordiš ponovno privoščil izrekati hude besede zoper Počivalška, ki niso le zlonamerne ampak gre za hude obtožbe, ki bi si zaslužile kazenski pregon. Vse besede je nato tudi zapisal na svojem twitter profilu.

Minister Zdravko Počivalšek ima trdno podporo koalicije, zato danes ni dvoma o tem, da ne bi uspel. Opoziciji tudi tokrat ne bo uspelo zrušiti vlade ampak po napovedih se že obeta nova interpelacija zoper ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Kakorkoli, te interpelacije so sramotne , s tem se strinja tudi SNS z Jelinčičem na čelu. Kdaj bodo lahko poslanci reševali državo, da bi se izognila krizi in drugim izzivom, ki jo čakajo v prihodnosti, ni jasno. Verjetno se bo to zgodilo šele takrat, ko bo opozicija, z izjemo SNS, končno dojela, da niso izvoljeni v parlament s strani ljudstva zaradi svojih interesov, temveč zaradi interesov državljank in državljanov.

Nedavni prispevki