Kit pomotoma “pojedel” potapljača in ga kasneje izpljunil


Organizator potovanj, ki ga je skoraj pogoltnil kit, je dejal, da se zaradi izkušnje še bolj zaveda kako majhna bitja smo ljudje.

Južnoafričan Rainer Schimpf se je potapljal v morju in snemal sardele, medtem ko so jih lovile druge ribe.

Živali, ki se prehranjujejo s sardelami, kot so pingvini, tjulnji, delfini, kiti in morski psi, vsi skupaj sodelujejo pri preganjanju jat sardin in si delijo ulov.

Rainer je plaval na morju blizu južnoafriškega mesta Port Elizabeth, ko se je nenadoma od nikoder pojavil ogromen kit z razprtimi čeljustmi in ga je celotnega zajel s svojimi usti.

Za televizijsko hišo Sky News je Rainer razložil, da go te zgrabi žival, ki je težka 15 ton in se v vodi premika zelo hitro, se šele zaveš kako majhna bitja smo ljudje, še posebej v prostranosti oceana.

kit

Schimpf je povedal, da je bil v vodi z še dvema drugima osebama šele dve minuti, ko ga je zagrabil kit. Povedal je, da se je predvsem koncentriral na morske pse, ker je pomembno, da veš če je morski pes pred tabo, za tabo ali ob strani.

Potem pa je nenadoma postalo zelo temno in je začutil, da ga je nekaj zagrabilo okoli pasu. Skoraj takoj je ugotovil, da ga je zgrabil kit in si je oddahnil, saj je vedel, da je za kita prevelik in ga ne more pojesti.

Ker ga kit ni takoj spustil se je sprva ustrašil, da ga bo kit potegnil globlje v morje in se bo utopil. Vendar na srečo je tudi kit ugotovil, da Rainer ni obrok, ki si ga želi in ga je kmalu izpljunil ter odplaval stran.

Po Rainerjevi oceni je bil kit dolg vsaj 15 metrov in težak približno 20 ton. Povedal je, da že 20 let dela kot voditelj potapljaških odprav, vendar takšne izkušnji ni še nikoli doživel ali pa slišal, da bi se zgodila komu drugemu, zato je bil nad dogodkom zelo presenečen.

Nedavni prispevki