Kitajec oropal žensko na bankomatu, vendar ji vrnil denar, ko je opazil, da ima prazen račun


Z nožem oborožen kitajski moški je poskušal oropati žensko, ki je dvignila denar na avtomatu v mestu na južnem Kitajskem.

Med uporabniki družbenih medijev si je zaslužil naziv najprijaznejši zločinec, ker je svoji žrtvi vrnil denar, potem ko ji ga je vzel. To je storil zatem ko je opazil, da na njenem računu ni nič več denarja in je dvignjen denar predstavljal njene zadnje prihranke.

Ženska se je ponoči odpravila do avtomata v mestu Heyuan, kjer je dvignila 2500 juanov (približno 450 evrov). Videoposnetek z bližnje varnostne kamere je pokazala kako ženska zaključi svojo transakcijo, ko se ji moški približa s hrbta in v rokah drži manjši nož.

Po poročanju kitajskih medijev je tat sprva zahteval, da mu izroči dvignjen denar, zatem pa še, da mu pokaže stanje na njenem bančnem računu. Ženska je povedala, da se ni upirala in da mu je bila pripravljena izročiti ves denar.

Vendar, ko je moški opazil, da ima ženska popolnoma prazen bančni račun in da dvignjen denar predstavlja njene zadnje prihranke, se je preprosto nasmehnil in ji vrnil odvzeti denar.

kitajska

Zatem je bil opažen kako se je sproščeno sprehodil stran od banke, medtem ko je gledal na svoj mobilni telefon.

Videoposnetek je bil deljen na internetu in uporabnikom družbenih medijev je bilo zanimivo, kako naklonjen je bil moški do ženske, ko je opazil njeno stisko in ugotovil, da ji je skoraj ukradel ves njen denar. Ker je bil toliko prijazen, da ji je ves denar vrnil in se opravičil za rop, so ga poimenovali najprijaznejši zločinec na svetu.

Policija je seveda kljub temu incident začela preiskovati in moškega nemudoma začela iskati. Kmalu so ugotovili njegovo identiteto ter naslov njegovega bivališča. Nadobudni zločinec je bil aretiran samo dva dni po poskusu ropa. Po podatkih policijske uprave moški ostaja v zaporu, kjer bo počakal do začetka sojenja.

Nedavni prispevki