Komode nudijo dodaten prostor za shranjevanje


Ne glede na to, koliko omar in ostalih prostorov za shranjevanje imamo na voljo v našem domovanju, vedno bo prišla prav kakšna dodatna, v katero bomo pospravili še tistih nekaj malenkosti.

Vsestranski kos pohištva

Med kose pohištva, ki jih lahko umestimo praktično kamorkoli, spadajo komode in predalniki. Z njimi lahko dopolnimo prazen kot v nekem bivalnem prostoru ali pa osnovnim omaram dodamo še manjšo, skladno različico, ki ima ravno tako veliko prostora za shranjevanje. Zelo pogosto jih vidimo ravno kot samostojne enote, postavljene stran od drugih kosov pohištva. Primerne so tako za spalnice, dnevne sobe, hodnike, lahko pa tudi kateri koli drug prostor, kjer bo predalnik smiselno in skladno umeščen. V predsobi lahko npr. služi tako za shranjevanje vsakodnevnih uporabljenih predmetov, hkrati pa predstavlja odlagalno površino. Če vam ni všeč, da se na njem nabirajo predmeti, pa lahko nanj postavite kakšen poseben lonček s cvetlico, košek za odlaganje ključev, okvir z najljubšo sliko ali kakršen koli izviren in estetski dodatek, ki bo naznanil dobrodošlico vašim gostom.

Če se predalnik umesti v dnevno sobo kot del regala, se ljudje običajno odločajo za nizko in podolgovato različico, na katero postavijo televizor.

V otroški sobi lahko predalniki služijo namenu že od otrokovega rojstva. Če izberemo zelo širok in globok predalnik, lahko nanj postavimo podlogo za previjanje, kjer lahko otroka odlagamo na sebi primerno višino, kasneje pa to podlogo odstranimo in imamo še vedno funkcionalen kos pohištva, ki bo otroku služil za shranjevanje oblačil, igrač ali katerih drugi stvari.

Predvsem, kadar gre za samostojno postavitev, lahko še dodatno eksperimentiramo z dizajnom, posebnimi vzorci in oblikami, da element ne bo le funkcionalen, temveč bo imel še estetsko vrednost.

komode

Kateri material se lahko uporabi za izdelavo pohištva?

Komode imamo v nešteto različicah – razlikujejo se po velikosti, barvi, uporabljenem materialu, dizajnu in seveda tudi po ceni.

Poznamo naslednje materiale:

– iveral
– MDF,
– furnir,
– masiven les
– vse možne kombinacije zgoraj naštetih (iveral in MDF, masiven les in furnir, MDF in masiva …).

Predalniki na tisoč in en način

Verjetno si komode predstavljamo kot relativno preprost kos pohištva z nekaj predali, a ker imajo stranko vedno specifične zahteve, se proizvajalci in prodajalci trudijo prilagajati trenutno aktualnim trendom, zato imamo na voljo praktično vse mogoče variante – klasične, retro, moderne komode, … tudi število predalov lahko zelo variira. Preverite, kolikšna je maksimalna obremenitev določenega predalnika.

Če dobro pomislite, lahko res izbirate med mnogimi detajli. Premislite, če si želite predale z ali brez ročajev. Bi imeli špranjo med posameznimi predali ali raje izgled enotne sprednje površine? Bi imeli dodatek steklene vitrine ali takšno z vgrajeno LED lučjo? Ob odločanju za idealen kos pohištva ne pozabite, da se mora skladati s preostalim prostorom.

Poiščite svojo v spletni trgovini

Če želimo kupiti izdelek kar prek spleta, uporabljamo za pomoč ”filtre iskanja”, v katere vnašamo podatke za iskanje določenega artikla. Običajno izbiramo med različnimi barvami in materiali. Priporočljivo je vedeti natančne mere, da nam iskalnik v spletni trgovini res lahko najde točno tiste artikle, ki ustrezajo našim zahtevam. Torej vnesemo še širino, globino in višino komode ter cenovni razpon, ki si ga lahko privoščimo. Vedeti moramo, da bo cena višja, če se odločamo med večjimi predalniki, narejenimi iz kvalitetnejšega materiala. Bolj kot gre za osnovno, enostavno obliko, nižja bo cena.

Komode niso namenjene le oblačilom

Poznamo tudi takšne, ki so namenjene za spravilo dragocenih kosov nakita ali ličil. Verjetno bi lahko rekli, da so obvezen dodatek v spalnici vsake ženske. Takšne omarice imajo več namenskih predalov za shranjevanje, zaradi česar boste lahko povsem pregledno razvrstili nakit ali pripomočke za ličenje: uhane, verižice, zapestnice, ure ali pa maskare, barvice, lake, senčila, … s takšno komodo boste imeli vam dragocene pripomočke vedno pri roki, na voljo in lično urejene. Odličen dodatek, ki pride vedno prav, je ogledalo na sami komodi.

Recent Posts