VIDEO: Košarkarji in mediji sesuli Luko Dončića


Luka Dončić je dobil veliko podporo pri spletnem glasovanju (Več glasov od njega je dobil le LeBron James v Zahodni konference in Giannis Antetokounmpo v Vzhodni konferenci), vendar mu ni uspelo dobiti dovolj velike podpore med ostalimi igralci in predstavniki medijev. Še zmeraj obstaja možnost, da se bo udeležil All Star tekme kot rezervni igralec. Te igralce določijo trenerji.

NBA mediji in igralci so Dončiću odvzeli možnost, da bi postal del prve peterke, ki bo igrala na All Star tekmi. Čeprav je Luka Dončić dobil drugi največ glasov preko spletnega glasovanja, so ga slabše ocenili mediji in soigralci. Tako je končal kot peti na skupni lestvici Zahodne konference.

Kljub temu je to zelo dober rezultat za Dončića, ki je novinec v ligi NBA. Dobil je 4.242.980 spletnih glasov, kar je samo 400.000 glasov manj kot LeBron James in kar 1.100.000 več kot tretji na lestvici, Kevin Durant. Na lestvici medijskega ocenjevanja je pristal na šestem mestu, po ocenah soigralcev iz NBA pa na osmem mestu.

 Luka Dončić

Sedaj se pozornost vseh usmerja v najavo rezervnih igralcev za All Star tekmo. Rezervne igralce za tekmo izberejo trenerji, kdo je bil izbran bomo vedeli naslednji četrtek. Glede na to, da je Luka Dončić dobil ogromno spletnih glasov in ima zelo veliko podporo med oboževalci NBA, je zelo verjetno, da se mu bo uspelo uvrstiti med rezerve za All Star tekmo.

Luka Dončić na tekmah dosega zelo dobre rezultate, kljub temu da je novinec, zato je zelo malo verjetno, da na koncu ne bi pristal vsaj med rezervami za tekmo. Ne samo, da je tega vreden na podlagi rezultatov, ima tudi ogromno podporo oboževalcev, ki bodo bili zagotovo zelo razočarani, če se mu ne bo uspelo uvrstiti na tekmo.

Držimo torej pesti, da se Luka Dončić uvrsti na tekmo in postane eden izmed redkih novincev, ki se jim je uspelo že v svoji prvi sezoni uvrstiti na All Star tekmo.

Nedavni prispevki