Kriza! Danes kar 8 novih okužb!


Že včeraj smo poročali o povečanemu številu na novo okuženih s korona virusom, danes pa je podatek še hujši, saj v Sloveniji beležimo na novo okužene v dvakratniku včerajšnjega dne, torej novih okužb je kar 8. Nazadnje smo beležili takšen podatek konec meseca aprila.

Tri nove okužbe so bile potrjene v Ljubljani, med katerimi je tudi zaposlena v UKC. Zaposlena se je najverjetneje okužila v eni od tretji držav. Enega na novo okuženega imajo v občini Krško, enega pa v občini Koper. Ostali trije so okužbo prenesli iz tujine in v Sloveniji nimajo stalnega bivališča. Predvsem gre za okužene, ki prihajajo iz držav bivše skupne države, torej je problem naša južna meja.

Tudi na Hrvaškem je odkritih več okužb, štirje novi primeri v Zagrebu in dva primera v Puli, pri čemer sta slednja prišla iz BIH. Sicer pa je BIH postala nevarna destinacija, saj se stanje z novookuženimi vsak dan poslabšuje. Samo včeraj je bilo testiranih 471 ljudi, od tega je bilo 24 pozitivnih. Trenutno imajo v BIH skupno 371 ljudi okuženih z novim virusom.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na današnji novinarski konferenci namignil, da že obstaja nevarnost drugega vala novega koronavirusa. Opozoril je tudi, da smo ljudje zelo hitro pozabili na preventivne ukrepe. Sicer pa minister miri slovensko javnost, da smo na drugi val, v kolikor bi do njega prišlo, precej bolje pripravljeni in je na razpolago tudi več zaščitne opreme.

Ali bo vlada zaostrila ukrepe pri vstopu v našo državo bomo izvedeli danes, saj bo vlada o tem odločala na seji. Ukrepi pa bi lahko začeli veljati že kar takoj.

Nedavni prispevki