Štirje razlogi, zakaj je ogrevanje na kurilno olje odlična izbira za vaš dom


Kurilno olje kljub nekoliko nihajočim cenam še vedno ostaja najbolj razširjena oblika ogrevanja. Zakaj? Ker je učinkovito in preprosto za uporabo. Zagotovo si želite avtomatizirano delovanje sistema in učinkovito izrabo energenta. Če pa se že ogrevate na kurilno olje, je pametno premisliti o zamenjavi kotla, ki vam lahko prinese ogromne prihranke.

Sistem spada med centralna ogrevanja, torej gorivo ne izgoreva v prostoru, kjer toploto porabljate, temveč drugje, toploto pa tako prenesete s pomočjo ogrevalne vode. Z izbiro pravega kotla je lahko energent precej učinkovit in tako priskrbi za dodatne prihranke.

  1. Povsem avtomatizirano delovanje sistema

Eden izmed glavnih adutov ogrevanja na kurilno olje je zagotovo samostojno in avtomatizirano delovanje. Vse od rezervoarja in peči do dotoka ogrevalne vode deluje povsem samostojno, tako da vi le nastavite primerno temperaturo. Nič več nalaganja drv, peletov in praznenje pepela. Zakaj bi si oteževali zimske dni, ko so lahko zaradi primernega ogrevanja povsem brezskrbni?

  1. Velik izkoristek z visokotemperaturnimi in kondenzacijskimi kotli

Podobno kot pri ostalih energentih, lahko s pravim kotlom prihranite ogromno denarja. Pred prihodom nizkotemperaturnih in kondenzacijskih kotlov je večino uporabnikov uporabljajo visokotemperaturne kotle, ki so potrebovali precej višjo temperaturo ogrevalne vode za prenos toplote. Z razvojem tehnologije se je ta temperatura znižala, kotli na kurilno olje pa izkoriščajo tudi dimne pline, ki nastajajo pri izgorevanju. Tako je ogrevanje bolj učinkovito in predvsem cenejše kot kdajkoli prej.

  1. Prilagajanje moči delovanja glede na vaše trenutne potrebe

Tehnologija poleg odličnega izgorevanja prinaša tudi zelo učinkovito delovanje sistema. Novejši kotli namreč uporabljajo modularni gorilnik, ki prilagaja moč delovanja kotla našim potrebam. Med prehodnimi obdobji in ponoči, ko ne potrebujemo polne moči našega kotla, poskrbi gorilnik za dober in visok izkoristek. Korak dlje je tudi vremensko vodena regulacija, ki se prilagaja zunanjim temperaturam – naj torej tehnologija služi v vašo prid.

  1. Poceni zamenjava kotla vam lahko prinese ogromne prihranke

Če doma že uporabljate kurilno olje in razmišljate o tem, kako bi prihranili denar, je zamenjava kotla smiselna izbira. Prej omenjeni nizkotemperaturni in kondenzacijski kotli imajo namreč ogromen izkoristek energenta – zamenjati pa je potrebno le kotel. Rezervoar, napeljava in radiatorji tako ostanejo enaki, le prihranite več. Toplotna črpalka vas lahko na primer stane mnogo več kot 5 tisoč evrov, pri tem pa potrebujete tudi dovolj prostora okoli hiše – pri zamenjavi kotla na kurilno olje potrebujete le nekaj tisočakov in že se lahko ogrevate tudi do 23% ceneje.

Recent Posts