Lahko bitcoin prehiti nova obetajoča kriptovaluta?


Ni ga zemljana, ki ne bi slišal za Bitcoin. Večina tistih, ki sledimo kripto svetu, objokuje čas, ko je bil bitcoin še na začetni ravni in vanj nismo verjeli ali pa nismo imeli sredstev za nakup drage računalniške opreme, ki si jo potreboval za rudarjenje bitcoina. Da o porabi električne energije ne govorimo.

V svetu pa se je pojavila novost, to je Pi Network in Pi Mining, ki omogoča rudarjenje kriptovalute kar na vašem telefonu. Če ste zamudili zgodnja leta rudarjenja bitcoinov, se sedaj ponuja nova priložnost.

Pi Mining je aplikacija, ki jo namestite na vaš mobilni telefon in vam v ozadju rudari kriptovaluto, pri čemer pa rudarjenje ne vpliva bistveno na praznjenje baterije kot bi sicer predvidevali.  Niti ne omejuje drugih programov ali samo delovanje telefona.

Valuta Pi trenutno še ni na borzi. Gre za zelo obetavno valuto, vendar je še v beta fazi. To pa ne pomeni nič drugega kot to, da je za vpis potrebno priporočilo že obstoječega uporabnika aplikacije.

Pi je začel prvo fazo projekta 14.3.2019. Sama sem si aplikacijo naložila v januarju letos, priznam, iz velike »babje« radovednosti. Po nekaj mesecih uporabe sem prepričana, da ne gre za scam. V zadnjih mesecih je bilo s strani glavnih ustanoviteljev narejenih kar nekaj ključnih korakov k razvoju te aplikacije oziroma vse gre v smer, da kriptovaluta pride čimprej na borzo in dobi neko začetno vrednost. Vse kar aplikacija od mene zahteva je, da vsakih 24 ur ponovno aktiviram rudarjenje.

Presenetljiv je podatek, kako številčno smo Slovenci vključeni v ta projekt; po zadnjih razpoložljivih podatkih, ki sem jih prebrala celo 2.000, verjetno pa je ta številka že bistveno zrastla. Drži pa, da je bilo na svetovni ravni meseca marca letos 3,5 milijona uporabnikov aplikacije, kar je odličen dosežek, glede na to, da je aplikacija zaživela le eno leto pred tem.

Ker ni potrebno ničesar investirati, ne gre za Ponzijevo shemo, lahko pa vsak ugotovi, da gre za mrežni marketing. Zakaj? Gre za dolgoročni projekt, katerega uspeh je odvisen od kolektivnih prispevkov njegovih članov.

Mogoče je to priložnost tudi za vas, zato preizkusite, za izgubiti nimate nič. Če pa pridobite, mi boste pa nekoč morda hvaležni za ta članek.

Recent Posts