Lepa Renata dokončno zapustila Primoža Peterko, on pa ima že novo?


Dokončno je konec še enega zakona znanih Slovencev, in sicer se po številnih turbulentnih obdobjih zdaj tudi dokončno ločujeta legenda smučarskih skokov Primož Peterka in njegova Renata, ki se je iz mlajših let verjetno spomnite pod priimkom Bohinc.

Njune poti se razhajajo po 16 letih zakona in 23 letih ljubezni. Skupaj sta bila v dobrem in slabem – vse od takrat, ko je bilo Renati 16 let, njemu pa 17. Naj spomnimo, da je dvakratni zmagovalec svetovnega pokala, neverjetno talentiran in uspešen že kot najstnik, preživel več težkih obdobij. Denar in slava sta naredila svoje, pritiski so bili veliki, Primož naj bi uteho iskal tudi v alkoholu, medtem pa naj bi mu žena ves čas stala ob strani in mu nudila podporo. Kriznih obdobij je bilo več in v preteklosti se je že večkrat šušljajo, da se par razhaja, vendar sama o tem nista povedala ničesar. Je pa zdaj nekdanja uspešna manekenka za revijo Zvezde priznala, da je že pred pol leta vložila zahtevo za ločitev. Šušlja pa se tudi, da je Primož že našel novo ljubezen – mlado gorenjsko natakarico. Ali je res kaj na tem, bo vsekakor pokazal čas …

Primož Peterka

Peterka pa je spremembo doživel tudi na poklicnem področju, saj je januarja prekinil sodelovanje s slovensko smučarsko zvezo kot pomočnik glavnega trenerja ženske skakalne reprezentance, in sprejel ponudbo za delo v Turčiji.

V zakonu so se jima rodili trije otroci (Maj, Gaja, Stela), ki so zdaj Renati na prvem mestu. Z njimi si želi ustvariti nov dom. Zaveda se, da moraš včasih kaj dati, včasih pa kaj tudi dobiš. In ona je dobila čudovite sončke, za katere bi naredila prav vse na tem svetu, še meni sveže samska lepotica.

Še nekaj utrinkov Primoževe kariere …

Primož Peterka je nekdanji vrhunski smučarski skakalec, ki je v svetovnem pokalu zmagal 15-krat. Poleg dveh skupnih zmag je enkrat dobil tudi novoletno turnejo (1996/97) in prejel naziv športnik leta. Vsekakor gre za legendo slovenske smučarije, ki v smučarskih skokih ostaja tudi po koncu aktivnega skakanja.

Nedavni prispevki