Levinji odrezali kremplje, da bi se lahko z njo igrali otroci


Živalski vrt v Gazi je nedavno mladi levinji odrezal kremplje, zato da bi se ljudje lahko z njo brezskrbno igrali.

Levinja imenovana Falenstine je stara 14 mesecev in živi v živalskem vrtu Rafah. V kratki operaciji so ji nedavno odstranili vse kremplje.

Slike operacije so pokazale zaposlene v živalskem vrtu, ki držijo vrečo nad levinjino glavo, medtem ko ji veterinar odstranjuje kremplje.

Operacija je bila izvedena pred približno dvema tednoma, med njo je bila levinja uspavana. Kremplji so bili porezani tako, da ne bodo hitro zrasli nazaj in se bodo otroci in odrasli lahko brez skrbi igrali z živaljo.

Mohammed Jumma, lastnik živalskega vrta je povedal, da upa, da bo zaradi odstranitve krempljev levinja postala manj agresivna in bo bolj prijazna do obiskovalcev. Številni aktivisti za pravice živali so živalski vrt kritizirali zaradi krutega odstranjevanje levinjinih krempljev.

levinja

Predstavniki mednarodne organizacije za živali Four Paws so povedali, da ima odstranitev krempljev velikim mačkam povzroča dolgotrajne poškodbe. Naravno obnašanje kot je grabljenje hrane ali plezanje je nemogoče brez krempljev. Prav tako operacije ni bila storjena v primernih prostorov zato je veliko možnosti, da bo prišlo do infekcije.

Lastnik živalskega vrta zanika, da je bil postopek krut. Organizacija Four Paws vztraja, da je odstranitev krempljev hud poseg, ki škodi kvaliteti življenja živali, zato zahtevajo, da se živalski vrt zapre in se poiščejo ustreznejše namestitve za vse živali, ki tam živijo.

Organizacije za dobrobit živali niso prvič kritizirale živalski vrt Rafah. Januarja so zaradi mrazu umrli štirje levji mladiči. Njihova kletka ni bila primerno izolirana in ni nudila dovolj zaščite pred mrazom, zato so vsi štirje poginili.

Še pred tem je lastnik leta 2015 prodal dva levja mladiča moškemu, ki jih je nato podaril svojim vnukom. Leva so na srečo rešili in jih odpeljali v primerno zavetišče.

Lastnik pravi, da ne namerava živalski vrt zapreti. Pravi, da je v njem odraščal in se namerava do konca boriti za njegovo delovanje.

Nedavni prispevki