Ljubljančanka prek zaposlitvenega oglasa išče moža!


Ste se tudi vi že kdaj znašli na točki, ko ste si rekli, da očitno nikoli ne boste našli pravega partnerja zase? Da, včasih se zgodi tudi to, vendar pa vsi vemo, da so spremembe edina stalnica v življenju, nenehna jok in stok pa sadov tudi ne obrodita, zato imamo v vsakem trenutku izbiro – ali se s stanjem pač sprijaznimo ali pa ukrepamo.

Rozalija Hartman, 54-letna vsestranska podjetnica iz Ljubljane, se je odločila, da bo ukrepala. Že nekaj časa je samska in odločila se je, da razpiše oglas za prav posebno delovno mesto – moža! Objavila ga je na Facebooku, v njem pa opisala svojo vizijo: »Postaviti nov odnos na trdnih temeljih.« Pravi, da je samozavestna, temperamentna, pa tudi nežna in empatična.

In kakšnega moža išče? Zapisala je precej dolg seznam lastnosti, ki jih kandidati morajo imeti, med njimi so tudi poznavanje masažnih tehnik, čutnost, plesna nadarjenost, primerna višina in teža, starost … Skratka, Rozalija točno ve, kaj želi in kakšnega moškega potrebuje ob sebi. Njegove naloge pa bodo načrtovanje skupnih trenutkov, izvajanje hišnih opravil, ljubljenje, komunikacija … Če se bo izbrani kandidat izkazal, bo lahko nagrajen s službo za nedoločen čas – poroko, sicer pa išče takšnega, ki bo hkrati tudi njej prijatelj in sodelavec. Pa reference? Seveda so dobrodošle, zlasti od prejšnjih delodajalk, pravi.

Oglas se je tudi nam zdel neobičajen, nekaj posebnega, unikatnega. Zato smo gospo Rozalijo prosili, da nam o iskanju moža pove kaj več.

Se lahko na kratko predstavite? S čim se ukvarjate in kakšni so vaši hobiji?

Sem Rozalija Hartman (na fotografijah), mama, babica in prijateljica. V osnovi sem tržnica, ‘life coach’, NLP mojstrica, ekonomistka, maserka, tantra maserka, inštruktorica vitalne spolnosti. Nikoli nisem marala urnikov, ki mi jih krojijo drugi, ter avtoritete, zato sem se pred več kot 30 leti odločila za samostojno pot kot podjetnica.

Oglas za zaposlitev

Svoje delo imam rada in v njem uživam, izvajam delavnice za ženske, pare na temo spolne energije in vitalnosti, ter preobrazbo spolne energije za več kreacije v poslu in življenju. Izvajam tudi več telesnih procesov ‘access consciousness’, ‘access bars’ za odpravo omejitev, masaže, balansiranja, mavrične terapije, svetovanja in seveda trženje. Ves čas delam na sebi in se razvijam tako poslovno kot osebnostno.

Moji hobiji so: sprehodi v naravo, gore, ples, tantra, joga, masaže, klepeti, druženja, izobraževanja, osebna rast in delo na sebi.

Kako ste prišli na tako zanimivo idejo, torej na objavo razpisa za delovno mesto moža?

Ideja se je porajala že nekaj časa, morda pred kakšnim letom, ko sem gledala oglase za delo in si zamislila, da bi lahko podobno objavo naredila tudi sama – za iskanje primernega partnerja. Zadnjič pa je bil ravno tak dan, ko sem bila brez volje do dela, pa sem dobila idejo, da bi raje napisala en oglas za mojega bodočega moža. Glede na to, da sem že kar lep čas samska, se mi je zdelo, da bi bilo smiselno se malo potruditi, da se premaknem naprej s točke čakanja, da me najde on.

Ste bili v ljubezni morda razočarani, da ste se zdaj odločili za takšno pot iskanja življenjskega sopotnika?

To pot sem izbrala, ker se mi je zdela zanimiva in drugačna ter vredna testiranja. Veliko je receptov, kako do idealnega partnerja, vendar pozabljamo, da je dobro, da tudi sami delamo na svoji idealnosti.

Vsekakor sem bila tudi kdaj razočarana, predvsem nad seboj, saj nekako nisem ravno znala izbrati partnerja, ki bi bil res ‘pravi’. Odkar obiskujem program osebnega razvoja v Zagrebu, pa mi je tudi bolj jasno, zakaj sem k sebi vedno pritegnila točno določenega partnerja. Zdaj pa se trudim prepoznavati v sebi to, kar potrebujem v smislu varnosti, zaupanja, samozavesti, ljubezni, dobre samopodobe, da si tega vedno več dam in da ne bom kasneje tega hotela dobiti od partnerja. Res pa je, da si želim od partnerja, da živi v skladu s podobnimi vrednotami kot jaz in da prevzema odgovornost za svoje življenje ter odločitve, da dela na sebi, da lahko odnos napreduje.

Rozalija išče moža

Ali z oglasom mislite resno, ali pa ste ga morda napisali v šali? Med branjem namreč večkrat dobimo občutek, da se pa morda le šalite …

Priznam, da sem se med pisanjem tudi zabavala, pa, saj veste, v vsaki šali je ogromno resnice. Kasneje, ko sem ga dodelovala in malo popravila (tikanje, vikanje), sem si rekla: ‘Testirajmo, kako to deluje.’ Pričakovala sem smešne komentarje, napade in sodbe, kar mi je še posebej v izziv, saj ljudje radi razkrijejo svoj pogled na določeno objavo.

V oglasu ste sicer veliko napisali o pogojih in tudi osebnostnih lastnostih izbranega kandidata. Nam lahko vseeno na kratko opišete, kaj od njega pričakujete?

Pričakujem, da imava skupne glavne vrednote v skladu, s katerimi delujeva, da je oseba z visoko stopnjo čustvene inteligence (torej zna čutiti, upravljati in izražati čustva, ima občutek za empatijo, zna stvari pogledati tudi z drugega zornega kota v smislu asociran-disociran-opazovalec), ves čas dela na sebi, se trudi za povezan, čuten in pa ljubeč, iskren odnos do sebe, se ljubi, je pripravljen dati v odnos celega sebe, biti tu zame, me videti, slišati in me voditi skozi ples življenja na lahkoten in varen način.

Vsekakor mi je tudi pomembno, da kandidat lepo govori o svojih bivših partnericah (zato dopis v oglasu; referenca bivšega delodajalca), da je spoštljiv do žensk, se zaveda svoje odgovornosti, da je višji od mene, vitalen, mlajši od mene ali istih let, ljubitelj gora, plesa, tantre, masaže, nežnih dotikov, narave, morja, otrok …

Omenili ste, da mora imeti kandidat izkušnje na področju odnosov. Kaj natančno to pomeni?

Da je prevzel odgovornost v odnosih, se zaveda, da nihče drug ni kriv za kar koli se mu je  že zgodilo, ali se mu še bo, ter da je partner njegovo zrcalo in je tu zato, da zna podati povratno informacijo, je iskren, avtentičen ter pozna žensko cikličnost in je že marsikaj predelal v prejšnjih odnosih. Da ima dober odnos sam s sabo, da je v kontaktu s seboj in se zna zaznavati.

Zakaj mora imeti kandidat sklenjeno življenjsko in nezgodno zavarovanje?

Ja, to je danes osnova. Nikoli ne veš, kaj te čaka in kaj se ti lahko zgodi. Menim, da mora vsak človek najprej znati poskrbeti zase in tudi to je del tega. Ni pomembno kasko zavarovanje za avto, ampak zanj.

Rozalijin oglas

Katera hišna opravila boste novemu možu predali?

No, tukaj se bova dogovarjala, kaj on rad delal in kaj jaz. Najprej si bova razdelila ta opravila, kasneje pa še tiste, ki jih ne opravljava tako rada (upam, da bova imela več prvih).

Menite, da boste na ta način res dobili pravega zase?

Verjamem naslednje: kamor teče misel, teče energija. Tako deluje zakon privlačnosti. Če že veš, kaj želiš, si to lahko predstavljaš, čutiš ob tem določene občutke in to vizualiziraš. Ko si v tej energiji in vibraciji, slej ko prej pride takšen, kot ga v danem trenutku lahko srečaš in je na podobni tvoji vibraciji.

»Če cel mesec nič ne narediš, tudi nič ne dobiš,« pravite. Kaj bo moral izbrani kandidat vsak mesec narediti, da si bo prislužil plačo – obilje ljubezni? 

Ljubezen je sposobnost prejemanja in dajanja. Seveda je to delo, kakor služba, bi lahko rekla. Da odnos napreduje, so potrebni dobra povezava, komunikacija, nežnost, skupen čas, privlačnost, motiviranost …

Izbranemu kandidatu torej nudite nadpovprečno ljubezen. Verjamete, da se to res lahko zgodi – glede na to, da moža izbirate prek razpisa? Velike ljubezni se rade zgodijo nepričakovano, v (na videz) naključnih situacijah …

Verjamem, da se to res lahko zgodi. Ta razpis je sicer napisan in je virtualen, na Facebooku, ampak ta razpis je zapisan tudi v mojih možganih. Sama vibriram in oddajam tako energijo, da ga lahko pritegnem kjer koli na cesti, na plesnih vajah, na morju,  v hribovju … Vsi smo energija in vse je energija.

Kaj bi sporočili vsem tistim, ki iščejo ljubezen svojega življenja, pa ostanejo vedno znova sami in razočarani? 

Predvsem to, naj se najprej vzljubijo sami, se negujejo, ljubijo, so nežni do sebe, prepoznajo, kaj si želijo, kakšne so njihove potrebe, si dajo to, kar bi dali osebi, ki jo ljubijo najbolj na svetu. Šele tako bomo lahko pritegnili partnerja, ki bo tudi sam sposoben točno tega, ter se bomo z njim dopolnjevali, skupaj rasli.

Torej, postani to in daj si to, kar želiš od partnerja. Ko vemo, kaj si želimo, kakšne potrebe imamo, si to damo, spremenimo vibracijo in verjamem, da je to ključ, s katerim lahko pritegnemo pravega partnerja.

Morda le še vaše povabilo vsem potencialnim kandidatom?

Potencialni kandidati se lahko javijo na mail rozalija@la-vita.si, mi napišejo svoj življenjepis in pa svoje želje, prednosti, v čem so res dobri, kje imajo še priložnost za rast, morda tudi kakšno pomanjkljivost, ki se je zavedajo, ter, seveda, idejo, kako bi lahko skupaj razvila resnično kvaliteten odnos.

Če vas oglas torej zanima, ovir za vas ni več, seveda pa boste morali izpolnjevati kar nekaj pogojev, če želite postati Rozalijin mož.

Nedavni prispevki