Ljubljančanka si je odžagala roko, da bi nategnila zavarovalnico


Ta prispevek bi zlahka spadal v kategorijo »saj ni res, pa je«. In če ste doslej mislili, da se tovrstne stvari dogajajo samo v tujini, smo zdaj dobili potrditev, da smo tudi Slovenci lahko precej posebni. Za kaj gre? Na kratko: 21-letna Ljubljančanka si je namerno odžagala roko, da bi pokasirala bajne denarce!

V ponedeljek je policija podala zaključne kriminalistične preiskave v zvezi s petimi poskusi goljufije v zvezi z visokimi izplačili zavarovalnin. Osumljenci so štirje, torej omenjena 21-letnica, 29-letnik, 58-letnica in 63-letnik, vsi iz Ljubljane oziroma njene okolice. Ta četverica, ki je menila, da lahko po domače povedano nategne zavarovalnice, je konec lanskega leta sestavila filmski scenarij, ki pa se ji je potem vseeno ponesrečil. Vse so se lepo dogovorili, si razdelili vloge in pri petih slovenskih zavarovalnicah sklenili nezgodno in življenjsko zavarovanje. Ko so pri vseh zavarovalnicah vplačali prvi obrok, pa si je, saj ne boste verjeli, mladenka na domu 63-letnika namerno odrezala roko nad zapestjem (na čelilni in zajeralni žagi)! To poškodbo so hoteli prikazati kot hudo nesrečo pri žaganju vejevja.

Možakar je dekletu na kraju sicer pomagal in jo odpeljal proti Ljubljani, ob tem pa na kraju dogodka pozabil odžagani del roke. Reševalci, ki so že hiteli na pomoč, so mladenko odpeljali v bolnišnico, seveda pa so o vsem skupaj obvestili tudi policijo, saj je preiskava v primerih takšne nesreče pač nujna. Policisti so odrezani ud odpeljali v ljubljanski klinični center in tam so ji ga prišili nazaj.

In nadaljevanje? Peterica zavarovalnic je kmalu dobila obisk oziroma zahtevke za izplačilo, ampak do njega ni prišlo, saj so kriminalisti še pravi čas ugotovili, kaj so imeli za bregom. Če bi jim zavarovalnino res izplačali, bi dekle dobilo več kot 383 tisoč evrov zavarovalnine, poleg tega pa še dobre tri tisočake na mesec – morda celo do smrti. Če bi prišlo do 100-odstotne invalidnosti, pa bi prejela še več kot 1,23 milijona evrov! Do tega zdaj ne bo prišlo po zaslugi kriminalistov, ki pa v uradnem pojasnilu niso povedali, kako jim je uspelo, da so ugotovili, v katerem grmu tiči zajec.

Vse štiri so pridržali, najmlajša dva sta v priporu. Kazenski postopek bo seveda stekel, za tovrstno dejanje pa vsakemu grozi do osem let zapora. Neuradno gre za družino, ki je za to neverjetno goljufijo žrtvovala najmlajše dekle …

Po poročanju Slovenskih novic naj bi bil v ta neverjetni poskus goljufije vpleten tudi S. C., ki je pred leti s puško ustrelil svoje takratno dekle, češ da je orožje takrat čistil. Nesrečna Sara je umrla.

Nedavni prispevki