Lovec umrl potem, ko je ustreljeni slon padel nanj


Theunis Botha, profesionalni lovec na veliko divjad, je umrl med lovom v Gwaiju, v Zimbabveju. Član njegove skupine je ustrelil slona, ki je tekel proti njim in žival je padla naravnost na Theunisa.

Skupina lovcev se je odpravila na sprehod po savani in so naleteli na čredo slonov. Sloni so lovce napadli. Trije so jih poskušali napadeti od spredaj eden izmed njih pa se je prikradel s strani in nenadoma z rilcem dvignil Theunisa od tal. Drugi lovec mu je poskušal pomagati in je zato ustrelil slona. Strel je bil za slona usoden, vendar je njegovo truplo žal padlo naravnost na Theunisa.

Botha je bil zelo cenjen in priljubljen lovec, ki je skupaj s svojimi psi pogosto vodil ljudi  na lovske safarije. Najpogosteje se je ukvarjal z lovom na leve in leoparde. Na spletni strani njegovega podjetja lahko preberemo, da je bil eden izmed pionirjev tradicionalnega evropskega lova imenovanega Monteira, v južni Afriki.

V Monteira lovu se uporablja večji trop psov, ki vodi srnjad in merjasce proti lovcem, ki jih nato enostavno ustrelijo.

slon

Botha je bil specialist za lov na leoparde, skupaj s svojimi psi.

Bil je dobro znan lovec v Zimbabveju in je vodil uspešno podjetje. Pogosto je potoval v ZDA, kjer je iskal bogate Američane, ki bi si želeli iti na ekskluziven lovski safari v Afriki.

Botha je bil oče petih otrok. Njegova žena je morala iz pripotovati v Zimbabve, da bi identificirala moževo truplo in ga odpeljala nazaj v Južno Afriko za pogreb.

En mesec pred smrtjo Bothaja je umrl še en znan lovec, Scott van Zyl, katerega so ubili krokodili. Zyl se ni vrnil z lova in po obsežni iskalni akciji so našli njegov nahrbtnik na obrežje reke v kateri živi veliko krokodilov. V okviru iskalne so ustrelili dva krokodila in naredilo preiskavo njunih želodcev ter odkrili ostanke Zylovega škornja v enem izmed njih.

Nedavni prispevki