VIDEO: Luka Dončić ob bučni podpori slovenskih navijačev in slovenski himni odločil tekmo


Luka morda ni postal eden izmed All Star igralcev, vendar z vsako novo tekmo dokazuje, da je kljub temu eden izmed najboljših mladih igralcev v NBA, ki se lahko kosa z največjimi NBA zvezdami.

Včeraj je Lukov klub Dallas Mavericks igral tekmo proti ekipi Portland Trail Blazers. Izgledalo je, da se jim tekma ne bo izšla, saj so pred začetkom četrte četrtine zaostajali že za 14 točk, vendar ko je Luka zaigral v zadnji četrtini igre, se je vse popolnoma spremenilo.

V četrti četrtini je Luka dosegel kar 13 točk. Dosegel je ključne tri točke za prevzem vodstva in na koncu še zelo dobro izkoristil prosti met, s katerim so Dallas Mavericks premagali Portland Trail Blazerje s končnim rezultatom 102:101.

Izjemno predstavo Dončića potrdijo tudi statistični podatki. Na tekmi je dosegel 28 točk, 9 skokov in 6 podaj ter je bil tako najzaslužnejši za že šestindvajseto zmago Dallas Mavericksov v tej sezoni.

Brez dvoma so izjemni predstavi Dončića pomagali tudi slovenski navijači. Na tekmi se je zbralo približno 100 slovenskih navijačev, ki so prileteli iz Slovenije z namenom, da si ogledajo tekmo najboljšega slovenskega košarkaša. Za njihovo bučno podpro so jih nagradili tudi organizatorji tekme, saj so v enem izmed premorov zaigrali Zdravljico.

Luka je slovenske navijače pozdravil že po ogrevanju pred tekmo. Žal je po tekmi moral takoj oditi na letalo in se je lahko samo še enkrat na hitro vsem zahvalil za njihovo podporo, vendar jim je obljubil, da jim bo lahko več časa namenil po sredini tekmi proti Miamiju.

Slovenski navijači so pritegnili veliko pozornosti v ameriških medijih, ki so pohvalili njihovo bučno podporo in navdušeno navijanje.  Luka in navijači so verjetno trenutno eni izmed največjih in najboljših ambasadorjev Slovenije v ZDA, če ne po celotnem svetu.

Vrhunce tekme in najboljše akcije Luke Dončića si oglejte na spodnjem videoposnetku.

Nedavni prispevki