VIDEO: Res je neverjeten! Luka Dončić postavil nov rekord


Luka Dončić, slovenski košarkar, ki igra v NBA za moštvo Dallas Mavericks, je postavil nov rekord. Na tekmi proti Charlotte Hornets je postal najmlajši košarkar, ki je dosegel kar tri trojne dvojčke.

S tem je postal prvi najstnik, ki je dosegel vsaj tri trojne dvojčke na vseh odigranih tekmah. Na tekmi Luka ni imel preveč sreče z meti, saj je zadel samo pet izmed dvajsetih poskusov metov na koš. Podobno ni imel sreče z meti trojk, kjer je zadel dvakrat izmed desetih poskusov. Je pa bil veliko bolj natančen pri prostih metih, zadel je sedem izmed devetih prostih metov, tako da je na koncu na tekmi zbral 19 točk.

Poleg devetnajstih točk je dosegel tudi enajst asistenc in deset skokov, kar pomeni, da je dosegel svoj tretji trojni dvojček (Trojni dvojček pomeni, da v treh izmed petih košarkarskih prvin igralec preseže devet, v primeru Dončića torej več kot devet točk, skokov in asistenc).

Luka Dončić

Pred Luko je rekord najmlajšega košarkarja s tremi trojni dvojčki držal Lebron James, ki je bil star 20 let in 100 dni, ko ga je dosegel. Luka je njegov rezultat izboljšal za približno 120 dni, saj je star 19 let in 343 dni.

V klubu Dallas Mavericks so lahko še posebej zadovoljni s tekmo proti Charlotte Hornets, ne samo zato, ker je Luka postavil nov rekord, temveč tudi zato, ker so na tekmi zmagali in sedaj za moštvom LA Clippers, ki je osmo na lestvici, zaostajajo samo za pet zmag.

Med tekmo je prišlo do menjave v klubu Dallas Mavericks. Harrison Barnes je bil zamenjan v Sacramento Kings. V Dallas Mavericks pa prihajata dva nova igralca, in sicer Zack Randolph in Justin Jackson.

Pričakuje se, da bodo v Dallas Mavericks to sezono trgovali še koga, lahko pa da ne bodo in bodo raje prihranili denar do poletja in poskušali v svojo ekipo dobiti kakšnega bolj znanega košarkarja.

Nedavni prispevki