Lukovo pismo je Slovenijo dvignilo na noge!

0
682

Pred dnevi je splet in družabna omrežja preplavilo pismo mladega Luke iz Ljubljane, ki je v trenutku osvojil srca Slovencev. Zakaj le? Ker je pokazal, da vseh predstavnikov mlajših generacij ne gre metati v isti koš. Luka je primer vzornega ravnanja in je lahko velik zgled preostalim najstnikom pa tudi vsem drugim ljudem.

In kako se je začelo? Krajinski park Strunjan je na svojem Facebooku objavil sporočilo z naslovom Kje si, Luka? Zapisali so, da so prejeli pismo mladega obiskovalca, in sicer jim je Luka iz Ljubljane po pošti vrnil manjši kamenček, ki ga je našel na obali pod znamenitim klifom ter po pomoti odnesel s seboj. Dodali so, da gre za zelo simbolno gesto, ki veliko pove o Luku. Ta je namreč pokazal, da mu je skrb za naravo resnično pomembna in da se je kljub rosnim letom zaveda bolj kot marsikdo drug.

Potem ko so fanta pozvali, naj se jim čim prej oglasi, je njegovo pismo zaokrožilo po spletu, družabnih omrežjih in medijih ter obrodilo tudi sadove: Luka se je oglasil!

Preberite njegovo pismo:

Veselo novico so sporočili po štirih dneh od prve objave, in sicer se je Luka, ki se sicer izobražuje za naravovarstvenega tehnika, javil. Pojasnil je, da je kamenček po pomoti odnesel s seboj, ko so v sklopu šolske ekskurzije obiskali tudi strunjanski klif. Obljubil je, da se vrne v Strunjan, kjer bodo kamen vrnili v naravo, seveda pa ga čaka tudi nagrada. Kaj točno bo dobil, še ni znano, so pa obljubili, da bodo slavnostni dogodek fotografirali ter vse skupaj delili z javnostjo.

Lepo je brati o dejanjih, ki nam ogrejejo srce, pa četudi gre zgolj za en kamenček. Ta kamenček je zgolj eden mnogih v velikem mozaiku, morda bi mu lahko simbolično rekli tudi kaplja v morje, ampak v resnici gre za veliko dejanje, za vzor, za dokaz, da lahko majhna stvar sproži nekaj velikega. Lukovo dejanje nam je lahko za vzor, saj je pokazal, da lahko en sam človek s kamenčkom na noge dvigne vso Slovenijo.

Čeprav v tem dejanju mnogi vidijo veliko simbolike, češ da se vsaka pot začne s prvim korakom, pa se tudi tokrat najdejo takšni, ki menijo, da je Luka kamenček preprosto ukradel, potem pa ga je doma mama prisilila, da ga je nazaj poslal po pošti.

Kakor koli že, fant je pokazal, s pomočjo mame ali pa sam od sebe, da je treba naravo spoštovati in z njo ravnati tako, da je bo še kaj ostalo za rodove, ki prihajajo.

Bodimo kot Luka – vrnimo kamenček klifu! 🙂