Mala Maddie žrtev umora?


Nemški tožilci domnevajo, da je pogrešana deklica Madeleine McCann verjetno žrtev umora. Modrooka Maddie je imela komaj 3 leta, ko je v mesecu maju 2007 izginila iz apartmaja v letovišču na Portugalskem. Maddie še vedno niso našli in nikoli ni bil nihče obtožen zaradi njenega izginotja.

Kot novega osumljenca pa so po trinajstih letih preiskav identificirali nemškega državljana, ki je bil že v preteklosti večkrat obsojen zaradi zlorabe otrok in žensk. Trenutno je osumljeni nemškem zaporu, kjer prestaja dolgoletno zaporno kazen zaradi posilstva ameriške turistke 18 mesecev pred izginotjem Maddie. Zaradi varovanja osebnih podatkov po nemški zakonodaji, so mu nemške oblasti nadele izmišljeno ime Christian Brueckner.

Osumljeni se je v času, ko je prebival na Portugalskem ukvarjal z drogami in vlomi v počitniške domove. Preiskovalci predvidevajo, da je tako tudi naletel na malo Maddie. Ob izginotju deklice, ga je policija sicer osumila, vendar zoper njega takrat ni imela trdnih dokazov, zato je bil izpuščen.

Policija išče dekle osumljenega, ki je v času izginotja Maddie živela z njim le nekaj minut stran od letovišča. Takrat je bila mladoletna, prihajala pa naj bi iz Kosova.

Policija je sporočila, da je v 13 letih, to je  od začetka izginotja male Maddie pa do danes,  za vse preiskovalne in ostale postopke  porabila že več kot 12 milijonov evrov. Družina se policiji zahvaljuje, ker vztrajajo na primeru. Sami so prepričani, da je njihova Madeleine še živa, medtem ko se policija in tožilstvo nagibajo k temu, da je bila mala deklica ugrabljena in nato umorjena.

Recent Posts