Med donacijami odkrili sveženj marihuane


Ameriška dobrodelna organizacija Big Brtohers Big Sisters of the Ozarks je med sortiranjem donacij našla velik sveženj marihuane.

Ko so sveženj odkrili so poklicali policijo, katera je povedala, da je bila količina marihuane vredna približno 3000 dolarjev. Takšna vrednost pomeni, da je bila to donacija z najvišjo vrednostjo, ki jo je organizacija kadarkoli dobila.

Žal si z njo dobrodelna organizacija ni morala veliko pomagati, ker je prepovedano substanco zasegla policija.

Policija ni odkrila kdo je podaril sveženj in nihče ni bil aretiran. Ker organizacija zbira prispevke s pomočjo več zabojnikov postavljenih po mestu in okolici, vsebino katerih nato v centralnem skladišču sortirajo, je nemogoče sploh ugotoviti v katerem zabojniku je bil sveženj odložen.

Nekateri špekulirajo, da je nekdo sveženj odvrgel v zabojnik, medtem ko je bežal pred policijo. Lahko tudi, da je kdo sveženj skril med stara oblačila, katera je nato podaril ter pozabil, da je bila med njimi skrita marihuana.

donacija

Sveženj so našli v mesecu maju leta 2018, vendar sprva odkritja niso nameravali javno razglašati. Vendar, ker se v teh mrzlih mesecih soočajo s pomanjkanjem toplih oblačil upajo, da bodo z delitvijo zgodbe dobili nekaj pozitivne publicitete in spodbudili več ljudi, da darujejo stara oblačila, katerih več ne potrebujejo.

Podarjena oblačila organizacija nato proda trgovin, ki prodajajo rabljene predmete, zaslužen denar pa uporabijo za financiranje dobrodelnih družbenih programov, s katerimi predvsem pomagajo otrokom in mladostnikom.

Predstavnik dobrodelne organizacije je povedal, da to ni prva nenavadna donacijo, ki so jo prejeli. Včasih ljudem v zabojnike po nesreči padejo njihovi telefoni ali prenosni računalniki. Nekateri šaljivci v zabojniki tudi odložijo igrače pištole, ki izgledajo kot pravo orožje in podobne neumnosti.

Policija je sporočila, da v zvezi s primerom najdenega svežnja niso odkrili nobenih novih informacij in nimajo osumljencev, tako da je zelo malo verjetno, da se bo ugotovila, kdo je marihuano podaril v dobrodelne namene.

Nedavni prispevki