Močan veter najbolj prizadel vzhod Slovenije


Danes popoldne je Slovenijo zajela že oslabljena hladna fronta z močnim vetrom in nalivi. Po vročem in sončnem vikendu, ko so temperature dosegle tudi 30 stopinj Celzija, pa se je danes ozračje precej ohladilo in temperature so v pol ure padle na 19 stopinj Celzija. Fronta je sprva zajel severovzhod države, to je del Koroške, Štajerske in  Pomurja.

Po poročanju Sistema za poročanje o intervencijah in nesrečah (SPIN), so imele intervencijske službe največ dela zaradi močnega vetra, ki je podrl več dreves. Veter je dosegal sunke tudi do 70 kilometrov na uro. V občini Slovenska Bistrica je močan veter odkril streho tamkajšnje osnovne šole, v občini Spodnji Duplek pa del strehe stanovanjske hiše. V Mariboru je veter podrl tri drevesa, prav tako je veter podiral drevesa v občini Miklavž na Dravskem polju, Poljčanah, Ormožu, in Sveti Ani. Po poročanju SPIN-a, je bilo tudi v občini Rogaška Slatina podrtih več dreves, ki so ovirala in ogrožala cestni promet. V občini Slovenska Bistrica je drevo padlo na stanovanjsko hišo, v občini Šentilj pa je meteorna voda zalila prostore poslovnega objekta.

Fronta se je od vzhoda, pomikala proti južni Sloveniji, ki pa je na svoji poti že precej slabela. Kljub oslabljeni fronti pa iz Sevnice poročajo, da je bilo zaradi vetra podrtih več dreves, ena smreka je poškodovala elektro daljnovod. Prav tako pa je drevo padlo v občini Žužemberk in poškodovalo parkirano vozilo.

Za jutri zjutraj je še napovedano nekaj dežja, čez dan pa se bo zjasnilo. Vročina še ne bo popustila na Primorskem, kjer bo nekaj čez 30 stopinj Celzija, drugje po Sloveniji pa lahko pričakujemo 25 stopinj Celzija.

 

Nedavni prispevki