Najstnik postal spletni hit, ker je vrgel jajce na kontroverznega politika


Posnetek najstnika, ki je vrgel jajce na avstralskega politika, je postal spletni hit. Fant je jajce vrgel na politika Fraser Anninga, ki je rekel, da je za nedavni teroristični napad v Christchruchu krivo muslimansko priseljevanje v Novo Zelandijo.

17-letnik je postal slaven, ko ga je med njegovim dejanjem posnela televizijska kamera. Fant je jajce vrgel na senatorja med intervjujem. Senator je fanta celo dvakrat udaril, preden so ga drugi zadržali.

Na kraj je prišla policija, ki je fanta aretirala, vendar so ga pred nadaljnjo preiskavo izpustili brez obtožbe.

Senator Anning je bil nedavno zelo kritiziran, ker je očital, da je muslimansko priseljevanje krivo za nedavni teroristični napad v Novi Zelandiji, v katerem je umrlo 50 ljudi. Vprašal je če še kdo nasprotuje povezavi med muslimanskim priseljevanjem in nasiljem.

V nadaljnji izjavi je Enning dodal, da je pravi vzrok za prelivanje krvi na ulicah Nove Zelandije program priseljevanja, ki je muslimanskim fanatikom omogočil, da se preselijo na Novo Zelandijo.

avstralija

Po incidentu je bil fant aretiran, vendar potem izpuščen brez obtožb. Na družbenem omrežju Twitter je veliko ljudi podprlo fantovo dejanje in ga oglasilo za junaka.

Eden izmed uporabnikov twitterja je tvitnil, da je fant svetu pokazal, da vera, starost ali narodnost niso pomembni, ko se gre za nasprotovanje zatiranju, sovraštvu in zlu. Potrebujete čisto srce in takšnega ta fant zagotovo ima.

Fant je požel navdušenje med mnogo znanimi osebnostmi ne samo v Avstraliji, temveč po celotnem svetu.

Nekdo je celo ustanovil kampanjo GoFundMe, ki je namenjena zbiranju denarja za poravnanje pravnih stroškov, s katerimi se bodo morda soočili fant in njegova družina. Na strani spletne kampanje je hudomušno dodano, da se bo del denarja namenil tudi za nakup dodatnih jajc.

Kampanja se je pričela v petek in so do danes zbrali že skoraj 50 000 evrov, ki bodo brez dvoma pomagali fantu.

Nedavni prispevki